Noticias Castellón
miércoles, 06 de julio del 2022 | Última actualización: 23:58

Les Festes de la Segregació de les Aqueries tornen sense restriccions l’any de la celebració del 37 aniversari

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 1 segundos

Noticias Relacionadas

Des de demà i fins al dia 25 se dura a terme el programa d'actes que ha organitzat l'ajuntament del municipi

L’Ajuntament de les Alqueries celebra les Festes de la Segregació del 17 al 25 de juny sense mesures restrictives després de tres anys de pandèmia. Això coincideix amb la celebració del 37 aniversari d’aquesta festivitat. Lorena Maure, regidora de Festes, afirma que “aquest any podrem viure de nou les festes com estaven acostumats, amb total normalitat, sense distància, aforament i mascareta”. La programació torna amb activitats variades perquè els públics de totes les edats gaudisquen del seu retorn. També es faran actes pel seu 37 aniversari, una data que recordar aquell 25 de juny de 1985 quan es va reafirmar la identitat de les Alqueries com a poble.

La prèvia a les festes, que és de l'11 al 17 juny, s’ha preparat amb activitats d’esports i musicals com la “V Cursa Segregació”, la “Volta al terme de les Alqueries” d’uns 25 km i diverses audicions de l’Escola de Música Alqueries als jardins de la Casa de la Música i la Dansa. El dia 17 començaran les Festes de la Segregació de manera oficial amb el tradicional llançament de coets i el volteig de les campanes i l’acte de presentació de la Reina de les Festes i la seua Cort d’Honor. Enguany, la primera activitat és el “summer splash” amb un tobogan de més de 70 metres i animació musical en el subterrani de la Via Augusta.

En la programació consten actes tradicionals com el sopar “Paiporta”, que es farà el 25 de juny, i molts espectacles musicals com “Lo que fui y lo que soy”, l’orquestra “Empopados”, la discomòbil “Discoclown” i l’actuació “Hombres J”, entre altres. Aquest any es pretén que la diversió no falte en cap dia de festa.

El dissabte 25 de juny se celebrarà l’acte institucional i ofrena al “Monòlit” que finalitzarà amb els 37 “tronadors” tradicionals i la mascletà de final de festes disparada per la pirotècnia Reyes Martí. Maure, destaca que “gràcies a tots els que han treballat i col·laborat s’han pogut organitzar aquestes festes tan esperades” i convida a “tots els veïns del poble i d’altres localitats a què acullen a les festes i gaudisquen de totes les activitats”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí