Noticias Castellón
martes, 27 de septiembre del 2022 | Última actualización: 10:22

La Conselleria licita de la primera fase de la finalització de la Casa de la Cultura de les Alqueries per 394.520,32 euros

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 12 segundos

Noticias Relacionadas

Ha anunciat el concurs públic i les empreses tenen fins al día 26 per a presentar les ofertes d’estos primers treballs d’adequació en la infraestructura

Castellón Información

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha licitat ja les obres de la primera fase de la finalització de la Casa de la Cultura de les Alqueries per 394.520,32 euros. L’alcaldessa de la localitat, Esther Lara, ha manifestat la seua “satisfacció al conèixer la notícia perquè després de més de 20 anys de paralització i de vore un edifici abandonat en el centre del nostre municipi, anem veient com la paraula donada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, se va complint i prompte començaran les obres en la infraestructura. Són massa anys de gestions i de lluita que pareix ser que en breu tindran una solució, és un gran dia per al poble de les Alqueries”.

La llicència d’obres se va enviar el passat mes d’octubre i concedia a la Generalitat Valenciana sis mesos per a licitar l’obra i 18 mesos per a finalitzar els treballs una vegada s’inicien. Amb l’anunci de la licitació, l’ens autonòmic concedix a les empreses un termini fins al 26 de maig per a presentar-se al concurs i portar a terme estos treballs de remodelació. Així, s’estima que durant l’estiu ja s’haurà adjudicat a una empresa, si no hi ha cap problema administratiu, i haurà de presentar un pla de treball per a executar les obres. Cal recordar que en esta primera fase se contempla la construcció de la biblioteca, la finalització dels accessos i els vàters que han de donar servei a esta infraestructura, així com la reparació dels desperfectes i acabats exteriors. Encara que el projecte ja contempla plànols generals de la resta d’instal·lacions de la Casa de la Cultura que han de funcionar a nivell comarcal.

Lara conclou dient que “és una bona notícia i esperem que prompte puguem vore persones allí treballant, perquè ixa seria una gran satisfacció per a la ciutadania que està farta de tindre un edifici en runes al centre del municipi. Hem treballat molt per a poder portar a terme una solució des del principi de la legislatura passada i anem a continuar fent-ho perquè volem que siga una realitat el més prompte possible després de totes les dificultats que ha superat el projecte, a les que s’ha d’afegir la crisi sanitària. Però, cada volta som més optimistes i esperem que prompte s’acabe esta primera fase”.