Noticias Castellón
martes, 03 de octubre del 2023 | Última actualización: 21:25

L’equip de la Unitat de Diversitat i Discapacitat de l’UJI fa balanç de l’any

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 30 segundos

Noticias Relacionadas

L’equip de la Unitat de Diversitat i Discapacitat (UDD) de la Universitat Jaume I ha mantingut una reunió amb les diferents entitats que col·laboren en els programes que es desenvolupen dins del Pla d’Inclusió de l’UJI. A la reunió, que ha tingut lloc a la nova seu de la UDD a l’Àgora, ha assistit la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González; la coordinadora de la Unitat, Olga Carbó; el personal de la UDD, i representants de les entitats col·laboradores.

En la sessió s’ha presentat el Pla d’Inclusió de l’UJI, que recull les accions de sensibilització, atenció, suport i accessibilitat per a persones amb discapacitat i necessitats específiques de suport educatiu. A més, s’ha realitzat una presentació de les entitats i s’ha fet un balanç de les accions que s’han desenvolupat fins ara per tal de treballar en noves accions i realitzar propostes de millora.

Algunes de les accions que s’han destacat del Pla d’Inclusió són el Diploma UniDiversitat, dirigit a joves amb discapacitat intel·lectual i que té com a objectiu millorar la seua ocupabilitat, inclusió social i la vida independent; o la visibilització al campus de la inclusió a través del voluntariat en diversitat i discapacitat del programa UJI-Voluntària. També s’ha convidat a les entitats col·laboradores a participar en l’acte que es realitzarà amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre.

Les entitats que col·laboren amb la UDD són Ateneu Castelló, Afanias Castelló, Fundació Síndrome de Down, ONCE, Apadahcas, Aspas Castelló, Plena inclusión, Maset de Frater, Associació Inserta Empleo, Associació d’Esclerosis Múltiple Castelló, COCEMFE, Tea-Cast, Oficina de Vida Independent de Castelló, Xicaes – Fundació Caixa Rural Vila-Real i Asociació de Parkinson de Castelló.