Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

L'equip de govern de Nules satisfet amb l'anul·lació total del Reglament General de Costes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

L’Ajuntament de Nules mostra la seua satisfacció amb la decisió del Tribunal Suprem d’anul·lar per complet el Reglament General de Costes, amb el qual es va canviar, entre d’altres, les condicions per les quals haurien de regir-se els xiringuitos, les normes per als deslindes o les pròrrogues per a l’ocupació del domini públic marítim terrestre.

En aquest sentit, cal recordar en el seu dia l’ajuntament va presentar al·legacions a la modificació del Reglament General de Costes en considerar que perjudicava en gran mesura els propietaris dels habitatges de primera línia de la platja de Nules. Una proposta que va comptar amb el suport de tots els grups municipals en aprovar-se per unanimitat en sessió plenària.

Des de l’Ajuntament de Nules, l’alcalde, David García, destaca que “el Reglament General de Costes ara anul·lat repercutia negativament a alguns propietaris perquè afectava a la situació de pròrroga de les concessions, es tractava d’una normativa molt estricta donat que les concessions de domini públic marítim terrestre comptaven amb un termini de 75 anys, a contar des de la Llei de Costes de l’any 1988, i no des de la sol·licitud de pròrroga feta anys després”.

En data 19 de març del 2019 el Ministeri de Transició Ecològica va publicar el tràmit d’Informació Publica del Projecte de Reial Decret pel qual es modificava el Reial Decret 876/2014, de 10 d’octubre, pel qual s’aprovava el Reglament General de Costes, de manera que una vegada anul·lat aquest reglament pel Tribunal Suprem entra en vigor el reglament elaborat pel Govern d’Espanya l’any 2014.