Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

L'encariment de l'energia colpeja dràsticament a l'Ajuntament de Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 43 segundos

Noticias Relacionadas

La factura elèctrica municipal ha passat en un any d'uns 700.000 euros als més de 2,5 milions del càlcul dels tècnics per a l'any 2022

L'encariment exponencial de l'energia elèctrica està colpejant de manera dràstica a l'Ajuntament de Vila-real. Aquesta mateixa setmana, el Ple ha aprovat una modificació de crèdits que incorpora mig milió d'euros més per al pagament de la llum en enllumenat públic i instal·lacions municipals. Quantitat que, sumada als increments acumulats al llarg de l'any, llança una dada preocupant: la factura elèctrica municipal ha passat en un any d'uns 700.000 euros als més de 2,5 milions del càlcul dels tècnics per a l'any 2022.

El regidor d'Hisenda, Xus Madrigal, va detallar en el Ple aquestes dades. “L'increment dels costos energètics ens afecta, com està succeint en totes les famílies. Dels poc més de 700.000 euros que pagàvem per la llum l'any passat, passarem a pagar més de 2,5 milions d'euros. Però nosaltres no tancarem piscines ni reduirem serveis, com estan fent altres. Nosaltres ens estem estrenyent el cinturó i fent un enorme esforç per a poder continuar prestant tots els serveis, malgrat les greus dificultats que estem travessant”, argumenta Madrigal, qui recorda que a la crisi energètica i de preus que es viu a tot el món Vila-real suma la crisi de l'urbanisme i la crisi del deute “heretat del PP”, per la qual el consistori ha pagat ja en els últims 11 anys 53 milions d'euros.

“Estem parlant d'un increment de més de 70% en la factura elèctrica en un sol any. Un encariment desorbitat que, sumat a una inflació desbocada del 10%, l'augment del preu del gas, els cinc milions que hem invertit en mesures per a fer front a la covid-19 o l'herència del PP ens situa en una situació molt delicada”, abunda Madrigal. El major percentatge de la despesa elèctrica, al voltant d'un 70%, correspon a l'enllumenat públic, al qual se sumen les dependències municipals, centres culturals, educatius o instal·lacions esportives.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí