Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

El Corpus 'balla els nanos' i ompli Santa María en un dia especial

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

La celebració del Corpus ha tornat a reunir dues tradicions populars molt especials per a Castelló: la religiosa i la laica

Tal com va publicar Castellón Información, Tres anys després i amb una pandèmia pel mig, Castelló ha recuperat aquest dissabte la celebració de la festa del Corpus Christi en les seues manifestacions religiosa i laica, una celebració que es remunta a l'època medieval i que va arribar a convertir-se en la celebració més important de la capital de la Plana.

Celebració religiosa

En la seua versió religiosa, a les 19.00 hores de la vesprada, la Cocatedral de Santa María de Castelló ha acollit la celebració de la festa del Corpus Christi.

Misa y procesión
Misa en Santa María Festividad del Corpus

En primer lloc, s'ha oficiat en el temple una solemne celebració eucarística, presidida pel bisbe de la Diòcesi de Sogorb Castelló, Casimiro López.

Posteriorment, els fidels, els xiquets de ‘Primera Comunió’ al costat dels seus catequistes així com les confraries i associacions religioses i festives han acompanyat la Custòdia del Santíssim per a recórrer en processó els principals carrers del centre històric de la ciutat.

Activitas laicas del Corpus

Per altra banda, l’Associació Dansants del Corpus de Castelló ha fet la tradicional Ballada dels Nanos a la Corporació Municipal a la plaça Major, dins els actes cívics de la festivitat del Corpus, en un acte on l’entitat ha homenatjat al Departament de Salut de Castelló pel seu treball durant la pandèmia.

Festa laica
Els cavallets de l'Associació de dansants del Corpus en Castelló

A causa de la intensa calor d'aquesta vesprada, i el que suposava per als dansants l'armadura que portaven sobre els muscles, l'associació ha decidit que els nanos no isqueren a ballar durant la processó a la vesprada.

Si ho ahan fet la resta dels integants d'aquesta societat cultural.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí