Noticias Castellón
martes, 09 de agosto del 2022 | Última actualización: 00:18

L'alumnat del programa ‘Joves i Ciència’ valora positivament la seua estada en l'INAM de l'UJI

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 3 segundos

Noticias Relacionadas

Adriana Aguiló Martínez, Joel Esteve Casado i Maria Gimeno Freixas han realitzat una estada d'investigació a l'institut capdavanter

Adriana Aguiló Martínez, Joel Esteve Casado i Maria Gimeno Freixas, l'estudiantat de Batxillerat que ha realitzat una estada d'investigació dins del programa ‘Joves i Ciència’ de la Fundació Catalunya La Pedrera en l'Institut de Materials Avançats de la Universitat Jaume I de Castelló ha valorat molt positivament la seua experiència pràctica en un institut capdavanter com l'INAM.

“Estava molt interessada en saber com es construeix el coneixement i encara que estudiaré Matemàtiques volia conèixer l'experimentalitat de la ciència. Ha sigut una experiència molt interessant que li recomane a tothom”, ha comentat Adriana Aguiló.

Per a Joel Esteve ha suposat “una oportunitat que m'ha permès entrar en un laboratori de 'veritat' i encara que estudiaré Enginyeria Aeroespacial, la Química també és un camp que m'atrau molt”.

En el cas de Maria Gimeno, qui estudiarà Enginyeria Mecànica i vol treballar en el sector de les energies renovables, l'experiència ha sigut molt útil de cara a l'entrada en la universitat, “perquè he aprés a usar equips que fins ara no coneixia i a més conèixer, de primera mà, el treball que realitza el personal investigador, ja que hem escrit també un article i farem una presentació”.

L'alumnat ha estat sota la supervisió directa de les investigadores Roser Fernández Climent, Laura Montañés Gil i Ana María Gutiérrez Blanco i la tutoria de Camilo A. Mesa Zamora, Ernest Pastor Hernández i Sixto Giménez Juliá. Per a les tres primeres l'experiència també ha sigut molt enriquidora perquè “ens han servit per aprendre i millorar les nostres habilitats per a ensenyar i transmetre el nostre coneixement i la nostra experiència en les tasques d'investigació”.

L'objectiu del programa ‘Joves i Ciència’ és fomentar les vocacions científiques entre el jove estudiantat amb talent i interès per la ciència, amb el propòsit d'orientar la seua carrera acadèmica en l'àmbit científic o tecnològic per a dedicar-se professionalment a la investigació. El programa s'estructura en tres fases: estades científiques a Món Natura Pirineus, estades en centres de recerca i estades de recerca internacionals i està emmarcat dins de la iniciativa ‘Science Academy’ de la Fundación La Pedrera.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí