Noticias Castellón
sábado, 03 de junio del 2023 | Última actualización: 17:17

L’Ajuntament obri el termini per a participar en la dotzena edició de la ‘Ruta de la Tapa a Borriana’

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 25 segundos

Noticias Relacionadas

Els establiments interessats a participar poden presentar la seua sol·licitud des d’avui i fins al 12 d’abril. Se celebrarà durant un mes, del 28 d’abril al 28 de maig, i oferirà tapa i beguda per 5 euros

L’Ajuntament de Borriana ha obert el termini perquè els establiments interessats puguen participar en la XII Ruta de la Tapa, amb la finalitat de continuar amb una de les accions gastronòmiques més populars del municipi, segons ha anunciat la regidora de Turisme, Sara Molina.

Amb aquesta iniciativa organitzada pel consistori, ha assegurat, es pretén “promocionar el municipi a través de la gastronomia, així com dinamitzar el sector de l’hostaleria i la restauració local”, i ha posat l’accent en “l’èxit obtingut en les anteriors edicions, tant de participació de bars i restaurants com d’afluència de públic”.

Sara Molina ha recordat que en la passada edició en 2022 van ser un total de 16 els establiments que van oferir les seues elaboracions i es va aconseguir una quantitat de 10.558 unitats de tapes servides, acompanyades de la seua respectiva beguda, i va suposar un impacte econòmic “d’almenys 42.200 euros en global per als establiments, a més de la difusió aconseguida”.

La dotzena edició de la Ruta de la Tapa se celebrarà del 28 d’abril al 28 de maig de 2023, dins de l’horari que cadascun dels establiments participants indique en el full d’inscripció, i abastarà el cap de setmana de les Creus de Maig a Borriana.

En la Ruta de la Tapa podran participar, gratuïtament, tots els establiments que estiguen localitzats al terme municipal de Borriana que hagen sol·licitat la llicència municipal corresponent. A més, hauran d’estar donats d’alta en l’Impost d’Activitats Econòmiques com a bar o bar/restaurant o amb llicència d’activitat per a poder servir menjars.

Per a poder participar, els establiments interessats han de presentar una sol·licitud en el registre electrònic de l’Ajuntament, dins del termini comprès entre el 31 de març i el 12 d’abril de 2023, tots dos inclosos, i amb el model de sol·licitud degudament emplenat i signat. Les bases i el model de sol·licitud estan publicats en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament i en la pàgina web www.burriana.es.

Tapa i beguda, 5 euros

En aquesta nova edició, el preu de la tapa i la beguda (canya de cervesa, quint, copa de vi, aigua o refresc) serà de 5 euros, i l’establiment tindrà llibertat total quant a la presentació de tapa, però haurà d’ajustar-se en la preparació a uns mínims de qualitat dels ingredients, neteja, seguretat i higiene.

També tindran llibertat de triar els ingredients, encara que s’haurà d’utilitzar algun ingredient de productes de les comarques de Castelló, com ara coent de Borriana, sépia i polp de les nostres costes, carxofa de Benicarló, vi de les Useres, llagostins de Vinaròs, formatge de Catí, olis de la província, entre d’altres.