Noticias Castellón
viernes, 19 de agosto del 2022 | Última actualización: 23:01

L’Ajuntament de Vinaròs projecta un parc verd de més de 12.000 m2 i un import de 125.000 euros

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 22 segundos

Noticias Relacionadas

El nou espai s’ubicarà al carrer del Papa Joan XXIII amb la finalitat de millorar l’espai urbà de la zona i crear un pulmó verd

L’Ajuntament de Vinaròs ha presentat un projecte per al Programa d’Impuls de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana (PIMA), amb l’objectiu de crear un espai verd urbà amb una superfície de 12.263 metres quadrats al carrer del Papa Joan XXIII. En el cas d’aconseguir la subvenció suposaria un import de 125.000€ i les obres s’iniciarien durant el primer semestre del 2023.

El projecte del nou jardí públic inclou la plantació de més de 250 arbres, dels quals més del 60% aportaran ombra, a més de crear un pulmó verd per a reduir el CO2. D’altra banda, també es farà la plantació d’espècies autòctones com alzines i arbres fruiters, per tal de crear reservoris d’alimentació per als ocells i insectes, que ajuden a millora la biodiversitat. El projecte també inclourà una zona de pradera amb arbusts i flors, taules de pícnic, bancs i mobiliari urbà, tot per crear una zona verda per l’esbarjo dels veïns.

La regidora d’Obres i Serveis i Transició Ecològica, Carmen Morellà, ha indicat que “a més el projecte inclou l’ús de mulching que es farà amb la trituració de la mateixa poda del parc, així com una compostadora per afavorir un abonament circular”. Segons afegia també s’incorporarà un sistema de drenatge sostenible per a la recollida de l’aigua de la pluja, que s’aprofitarà per a regar el parc.