Noticias Castellón
martes, 16 de agosto del 2022 | Última actualización: 21:12

L’Ajuntament de Vila-real inicia al juliol el trasllat de la Biblioteca Central a la BUC

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Totes les biblioteques tancaran temporalment a partir del 18 de juliol amb motiu de la mudança de les dependències de Solades a l’edifici de Pius XII

L’Ajuntament de Vila-real inicia aquest mes de juliol un ambiciós pla de reorganització i optimització de dependències municipals amb dos objectius principals: millorar i ampliar el Servei Municipal de Biblioteques i alliberar espai per a la construcció del quart centre de salut que donarà cobertura a la zona centre de la ciutat. El primer pas d’aquest procés serà el trasllat de la Biblioteca Central des de l’actual edifici del carrer Solades a la Biblioteca Universitària del Coneixement (BUC), on l’Ajuntament de Vila-real vol crear la “nova Biblioteca Central del segle XXI”. Per a això, serà necessari tancar temporalment totes les seus bibliotecàries de la ciutat amb la finalitat de dur a terme aquesta important reorganització.

El regidor de Biblioteques, Eduardo Pérez Arribas, explica que l’equip de govern, en consens amb els responsables del servei, ha planificat aquest trasllat “en l’època en què menys pot afectar el Servei Municipal de Biblioteques, acabat el curs escolar i amb els exàmens universitaris i l’EBAU ja finalitzats”. Així mateix, l’edil avança que, atés que serà necessari tancar temporalment el servei, s’ha preparat un pla que minimitze l’impacte. Així, des de hui mateix i fins al 15 de juliol, la Biblioteca Central del carrer Solades adapta el seu horari, de 9.00 a 13.30 hores; en els centres bibliotecaris infantils de Solades i El Pilar l’horari serà de 10.30 a 13.30 hores, mentre que la biblioteca infantil de Pius XII romandrà tancada.

A partir del 18 de juliol, i fins a nou avís, totes les biblioteques estaran tancades temporalment amb motiu del trasllat de la Biblioteca Central, que es durà a terme “amb la major cura i amb la supervisió constant del personal del Servei de Biblioteques”, tal com subratlla el regidor Eduardo Pérez Arribas. Per a fer aquest canvi d’ubicació dels fons bibliogràfics municipals l’equip de govern ha contractat un servei especialitzat, amb un cost de 17.500 euros, IVA inclòs.

La nova Biblioteca Central del segle XXI estarà situada en la planta baixa de la BUC. Els despatxos se situaran en el primer pis, en l’ala que fins ara ocupava la Càtedra d’Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l’UJI, que ja s’ha traslladat a la nova seu de la Regidoria d’Innovació, Ciència i Universitats (Viver d’Empreses I). El trasllat dels materials és la primera fase per a la creació de la nova Biblioteca Central del segle XXI, que anirà millorant infraestructura, equipaments i dotacions per a oferir un servei avançat, pioner i concorde a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI.

Així mateix, el canvi d’ubicació d’aquest servei forma part d’una planificació més àmplia i transversal, per a situar en l’actual edifici de Solades un nou centre de salut que donarà cobertura a la zona centre de la ciutat. La Generalitat Valenciana, que executarà aquesta nova infraestructura sanitària, ja compta amb la reserva pressupostària necessària.

“El trasllat de la Biblioteca Central a l’edifici de la BUC serà una realitat durant aquest estiu i, a pesar que inicialment naix de la necessitat de dotar d’un espai al necessari nou centre de salut de Torrehermosa, és també una oportunitat per a continuar ampliant i millorant un Servei de Biblioteques modèlic, pel qual vull agrair al cap del servei, Juan Bernat, i a tot el personal que treballa”, ha assegurat Pérez Arribas. “Un servei pel qual apostem i que volem continuar millorant per a adaptar-lo a les necessitats de la nova Vila-real del segle XXI. El trasllat és només la primera pedra d’aquest procés, que anirem completant en etapes successives, amb la millora d’equipaments i instal·lacions i altres iniciatives”, conclou l’edil.