Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 01 de abril del 2023 | Última actualización: 14:11

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament de Vila-real ha anunciat que en les properes setmanes estrenarà un nou bus urbà gratuït

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 59 segundos

Noticias Relacionadas

El nou autobús serà un model GNC molt menys contaminant que l’actual

El regidor de Territori i Mobilitat Urbana, Emilio M.Obiol, ha anunciat aquest matí les millores corresponents al nou servei d’autobús urbà gratuït que començarà a rodar per la ciutat en unes setmanes. El nou autobús, anomenat ‘Groguet bus urbà Vila-real’, serà un vehicle menys contaminant del model GNC (Gas Natural Comprimit) que permetrà deixar de costat l’autobús de combustió directa més contaminant.

El nou autobús serà més xicotet que el actual encara que les places d’ocupació augmenten. Per un costat, les places per a persones amb mobilitat reduïda augmenten de una a dos. De igual manera ocorre amb les places per a anar de peu i és per això que, en el total, la capacitat dels autobusos no disminueix en comparació amb el actual.

Així mateix, de la mà del nou bus urbà gratuït, també s’incorporen noves millores al servei d’autobús. A la ciutat s’estan instal·lant noves marquesines per a les parades d’autobús. Actualment hi han cinc ja instal·lades i la previsió de l’Ajuntament es incorporar cinc més, fent un total de deu. D’altra banda, també s’estan instal·lant plataformes a les parades d’autobús per a millorar l’accés i millorar el servei. Encara que actualment hi han només dos instal·lades, a l’igual que amb les marquesines, la previsió des de l’Ajuntament és que arriben a deu plataformes.

Per últim, el regidor Emilio M.Obiol ha volgut recalcar la situació de la ciutat en relació amb la última Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecológica que obliga a Vila-real a incorporar la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Sobre açò, ha explicat que, tal i com es va aprovar al ple ordinari del passat dimarts, des de l’Ajuntament es va a demanar un canvi de criteri a la llei per a les ciutats xicotetes com Vila-real, al·legant que en el cas de no sobrepassar el límit d’emissions, com es el cas de Vila-real, no s’obligue a crear aquestes ZBE. Per tant, es demana que el criteri per a les ciutats menudes, com Vila-real, siga el mateix que per als pobles de més de 20.000 habitants i no el de les grans ciutats.

Advertisement
Advertisement