Noticias Castellón
domingo, 27 de noviembre del 2022 | Última actualización: 03:09

L'Ajuntament de Nules contracta del SEPE a 59 treballadors aturats del sector agrari per a diferents tasques

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 49 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori de la Plana Baixa destina un import de més de 185.000 euros per a aquesta contractació

L’Ajuntament de Nules ha incorporat hui a un total de 59 persones del sector agrari, que es trobaven en situació de desocupació, per fer diferents tasques relacionades amb la neteja de barrancs, sèquies i realització de tractaments contra la Mosca del Mediterrani en el terme municipal.

De fet, per a poder dur a terme aquesta contractació el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) ha assignat a la Corporació Municipal la quantitat de 180.778,39 euros, “a més d’aquesta subvenció també comptem amb una aportació municipal de 5.081,05 euros. De manera que, es poden beneficiar d’aquestes ajudes un total de 59 persones aturades del sector agrari”, comenta la regidoria de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura.   

Així doncs, la quantitat total que l’Ajuntament destinarà a la contractació d’aquest personal és de 185.859,44 euros. Per tant, aquesta actuació s’emmarca en el programa anomenat INEM-Corporaciones de foment de l’ocupació destinat a pal·liar la desocupació agrícola estacional.

Amb tot, 55 d’aquest treballadors que han començat hui la seua activitat són peons generals que al llarg de tot el mes de juliol s’encarregaran de la neteja dels barrancs de Torrent i de Randero, de les sèquies existents entre l’AP7 i la línia de costa, del parc natural municipal l’Estany i les zones verdes, i del canal de la Gola.

Per altra banda, s’ha contractat a altres quatre persones com a peons fitosanitaris que portaran a terme tractaments contra la Mosca del Mediterrani en el terme municipal per un període de tres mesos, en concret des de l’1 de juliol al 30 de setembre.

D'aquesta manera, Nules es compromet una vegada més a pal·liar la desocupació donant feina a 59 persones del municipi, suposant així un gran suport per a les famílies, “amb aquesta subvenció hem aconseguit donar feina a 59 persones del sector agrari aquest estiu. Des de l’ajuntament fem un gran esforç per aconseguir aquest tipus d’acords que ens permeteixen millorar les vides del nostre veïnat”, afirma Rosa Ventura.