Noticias Castellón
miércoles, 29 de noviembre de 2023 | Última actualización: 22:17

L’Ajuntament de Moncofa lamenta assabentar-se pels mitjans que la Generalitat ha suspés les obres de l’ambulatori

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Mari Carmen Ferri la regidora de Sanitat ha dit que “és una vergonya que no ens hagen dit res i ens hàgem d’assabentar per la premsa”

Castellón Información

L’Ajuntament de Moncofa ha rebut amb sorpresa l’anunci per part de la Generalitat de suspendre el contracte de les obres de l’ambulatori. I ho ha fet amb sorpresa pel fet que portava mesos preguntant sense rebre cap resposta, i pel fet que la Conselleria de Sanitat haja decidit anunciar-lo a través dels mitjans de comunicació, sense donar cap explicació al municipi de Moncofa.

La regidora de Sanitat, Mari Carmen Ferri, ha explicat que “després de sis mesos intentant contactar amb la Conselleria per a conéixer el motiu del retard en l’inici de les obres i sol·licitar l’inici d’estes, és una vergonya que ens hàgem d’assabentar ara pels mitjans de comunicació que la Generalitat anul·larà el contracte”.

“Segons el que apareix en premsa, sembla ser que la Generalitat anul·larà l’adjudicació de l’obra i la licitarà de nou. Es tracta d’una obra summament important i el poble de Moncofa ha de ser informat del que està succeint, màximament quan des de l’Ajuntament estàvem preguntant reiteradament”, ha manifestat Mari Carmen Ferri.

Per part seua, Wences Alós Valls, alcalde de Moncofa, ha assegurat que “no retirarem el comptador i la pancarta fins que la Conselleria de Sanitat es pose en contacte amb l’Ajuntament per a donar explicacions. Estem sis mesos sense que la Generalitat es dignen a informar-nos de res i el poble de Moncofa no es mereix este tracte”.

Este problema retarda encara més la construcció d’un ambulatori que és necessari des de fa temps. Cal tindre en compte que el problema ja va començar quan la Conselleria de Sanitat es va negar a reconéixer que la parcel·la estava cedida a finals dels anys 90, quan es va construir l’anterior ambulatori, malgrat les indicacions del secretari municipal.

Moncofa vol convertir-se en un centre de salut

Per part de l’Ajuntament també es considera imprescindible l’increment dels serveis que es presten en el centre auxiliar de Moncofa que ha de convertir-se en un Centre de Salut. La regidora de Sanitat manifesta que “al costat de les obres ha d’arribar la conversió de Moncofa en un centre de salut amb tots els serveis associats (atenció 24 hores, més metges, pediatre a temps complet, …), demanem, ni més ni menys el mateix que tenen altres poblacions fins i tot més xicotetes que Moncofa, com Betxí, que és centre de salut independent des de fa anys”.