Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

L’Ajuntament de Castelló concedirà tres Medalles d’Or de la ciutat i nomenarà Fill Predilecte a Francisco Michavila Pitarch

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 5 segundos

Noticias Relacionadas

Unanimitat perquè les màximes distincions siguen per a la societat castellonenca, el CD Castellón i la Societat Castellonenca de Cultura

La Junta de Portaveus ha aprovat hui per unanimitat incoar expedients per a la concessió de tres Medalles d’Or de la ciutat a la societat castellonenca per la seua actitud exemplar durant la pandèmia, a la Societat Castellonenca de Cultura i al Club Deportivo Castellón en el centenari de la seua fundació; i per al nomenament de Fill Predilecte de la ciutat a Francisco Michavila Pitarch. Uns noms que han sigut a proposta de tots els grups municipals de la corporació de Castelló.

En el cas del Fill Predilecte, l’acord de la Junta de Portaveus fa esment a la contribució de Michavila a la millor imatge pública i reputació social de Castelló. Nascut el 12 de desembre de 1948 a Castelló, és enginyer de Mines, doctorat per la Universitat Politècnica de Madrid, on ha sigut director de l’Escola Tècnica Superior de Mines i catedràtic de Matemàtica Aplicada. Va ser rector fundador de la Universitat Jaume I (UJI), en 1991, i ha dedicat la seua vida professional al servei de l’educació, des de la qual ha promogut la universalització d’una formació d’excel·lència com a via per al desenvolupament integral de la societat. Ha sigut conseller d’Educació en la representació permanent d’Espanya davant l’OCDE, la Unesco i el Consell d’Europa i té la Gran Cruz de l’Orde d’Alfons X el Savi.

Respecte a la Medalla d’Or per a la societat castellonenca per la seua actitud exemplar durant la pandèmia, l’Ajuntament de Castelló pretén oferir el seu reconeixement a la societat de Castelló pel seu esforç, que s’uneix a l’acte públic celebrat el 10 de setembre de 2021, amb motiu del 770 aniversari de la fundació de la ciutat. Cal recordar que el ple celebrat el 30 de setembre de 2021 va aprovar una declaració institucional conjunta de tots els grups municipals d’agraïment a la ciutadania per la seua solidaritat, implicació i responsabilitat durant la pandèmia.

Quant a la Medalla d’Or per al CD Castellón, s’emmarca en la celebració del centenari de la seua fundació, que es complirà el pròxim 20 de juliol. El consistori vol sumar-se així als diferents actes programats per a celebrar l’efemèride i reconéixer la seua dilatada trajectòria professional, el compromís social amb el poble de Castelló i per mantindre viu el sentiment de l’afició albinegra, que generació rere generació ha estat fent costat al club de futbol de la seua ciutat, celebrant els seus èxits futbolístics i també infonent el seu ànim i afecte quan ha sigut necessari.

D’altra banda, la Medalla d’Or per a la Societat Castellonenca de Cultura ve motivada pel centenari de la seua constitució, el 15 de març de 2020. Per això, l’Ajuntament vol significar la seua contribució al desenvolupament cultural de la ciutat. La Castellonenca va tindre entre els seus objectius des de sempre la constitució, estudi i difusió dels valors artístics i culturals valencians i en particular els de la província de Castelló. En aquest temps, ha promogut i realitzat nombroses investigacions històriques i filològiques, i ha fomentat i impulsat la creativitat artística i literària. En 1932 va convocar l’Assemblea d’Escriptors Valencians que va adoptar les normes gramaticals conegudes com les Normes de Castelló. Des de la seua creació ha publicat un prestigiós butlletí i centenars de publicacions.

Sobre la base del Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Castelló, després de l’aprovació per unanimitat de la incoació dels expedients en la Junta de Portaveus, les propostes s’elevaran a un pròxim ple municipal per a la seua aprovació.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí