Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 20:41

L'Ajuntament de Burriana i la Generalitat avancen en la modernització del CEE Pla d’Hortolans

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 18 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori està elaborant ja els plecs per a traure el més aviat possible la licitació que done principi a les obres

L'Ajuntament de Burriana ha aprovat el projecte i junt a la Generalitat Valenciana avancen en la reforma integral del CEE Pla d’Hortolans. Així, el consistori de la capital de la Plana Baixa està elaborant ja els plecs per a traure com més prompte millor la licitació que done principi a les obres.

El projecte de reforma integral, realitzat per l'empresa valenciana Negrosobreazul, és una proposta arquitectònica que aposta clarament per la innovació, la sostenibilitat i el disseny com a eixos que caracteritzen a la companyia. Suposarà una inversió de la Generalitat Valenciana de 2.339.522 euros, dotats en el seu pressupost, per a convertir-lo en una realitat amb un termini d'execució d'obra d'al voltant de 15 mesos.

La rehabilitació del col·legi CEE Pla d’Hortolans pretén actualitzar una instal·lació dotacional de més de 40 anys que no ha tingut cap intervenció de magnitud, més enllà de xicotetes obres de manteniment i d'adaptació als nous usos que ha albergat.

Principals actuacions

Entre les actuacions principals es troba la millora de l'eficiència energètica, la reforma interior de part del centre, la renovació de la majoria d'instal·lacions adaptant-les a les noves necessitats i labors que permeten el compliment amb la normativa vigent en tots els seus àmbits.

Amb la finalitat de millorar l'eficiència energètica se substituiran totes les finestres que actualment estan obsoletes per noves fusteries de PVC i proteccions solars que ajuden a millorar el comportament tèrmic global i contribuint a reduir el consum energètic del centre educatiu en gran manera.

Respecte a les obres de reforma interior, se centren en la renovació de tots els nuclis de banys i vestuaris dotant-los d'accessibilitat universal molt necessària en el CEE Pla d’Hortolans. A més, es renovarà l'accés principal i l'hall interior, també se substituiran les portes interiors per portes antiatrapament. De la mateixa manera, s'actuarà sobre les cobertes que presenten problemes d'entrada d'aigua o filtracions, mentres que està previst substituir completament la coberta del gimnàs. D'altra banda, dins del projecte es contemplen labors de millora i independitzar l'ús de la cuina, així com crear un nou taller de cuina dirigit als alumnes.

Quant a les instal·lacions cal destacar que es renoven quasi per complet la xarxa de sanejament, lampisteria, electricitat i il·luminació, adaptant-les als nous requisits d'ús i normatives. Quant a les obres al compliment de normatiu front incendis cal destacar la creació de dos escales d'emergència i la instal·lació de boques d'incendi entre altres actuacions.

Cal recordar, que abans de la redacció de plecs i poder licitar per part del consistori, el procés per a la futura reforma del centre educatiu ha comportat uns tràmits que han necessitat de la coordinació i voluntat de diverses administracions públiques. El passat mes de juny, la Diputació Provincial de Castelló va firmar la cessió del traspàs de la titularitat del CEE Públic Pla d'Hortolans a l'Ajuntament de Burriana. De la mateixa manera, cal destacar que l'Ajuntament de Burriana té aprovada per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport la proposta de reforma integral d'este centre educatiu, després de la seua sol·licitud perquè esta actuació fora inclosa en el Pla Edificant.

El regidor d'Educació, Alejandro Clausell, ha valorat positivament “l'esforç de Diputació i Generalitat per continuar millorant els centres educatius de Burriana” i ha afegit que “la reforma integral del CEE Pla d’Hortolans és una prioritat per al Govern municipal que aposta per una educació pública, universal i de qualitat per als burrianencs”.

El CEE Pla d’Hortolans es va inaugurar l'any 1984 i és un centre d'àmbit comarcal, dedicat específicament a l'Educació Especial, que atén les necessitats educatives especials de caràcter permanent de l'alumnat amb diversitat funcional.