Noticias Castellón
viernes, 27 de enero del 2023 | Última actualización: 22:27

L’Ajuntament de Benicarló adjudica a Urbamed les obres de regeneració urbana de l’Eix Cívic Central

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

Els treballs s'executaran per 2,1 milions euros i suposaran la transformació de la zona centre de Benicarló convertint-la en un espai més amable, més sostenible i més accessible

L'Ajuntament de Benicarló ha adjudicat a l'empresa Urbamed Projects S.L. les obres de regeneració urbana i ambiental de l'Eix Cívic Central, un projecte que transformarà la zona centre de Benicarló en un espai més amable, més sostenible i més accessible.

El projecte inclou l'ampliació d'espais per a vianants, la plantació d'arbres que milloren la imatge i l'adequació de noves vies de servei amb trànsit restringit, entre d'altres. A més, també es contempla la millora de l'accessibilitat, la renovació del mobiliari urbà i la implantació d'enllumenat sostenible, a més de noves zones de bancs i umbracles.

Paral·lelament a la regeneració de l'espai en superfície, el projecte també preveu una partida de més de 500.000 euros per a la renovació de tot el clavegueram dels carrers de Sant Francesc i Ferreres Bretó, amb la qual cosa es donarà solució als problemes de canalització d'aigües en aquesta zona.

El que s'ha adjudicat ara és el lot 1 del projecte, corresponent a les actuacions prèvies i la pavimentació, per un import de 2.098.658,5 euros. El lot 2, corresponent als acabats i l'equipament urbà, valorat en 76.351,94 euros, ha quedat desert i tornarà a sortir a licitació pròximament.

El projecte de l'Eix Cívic Central està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) i haurà d'estar executat abans de finalitzar el 2023.