Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 13:28

L'Ajuntament d’Almassora reforça la seguretat davant emergències amb un nou pla municipal

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 13 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori ha destinat 6.900 euros per a la redacció del projecte, que compta amb un termini màxim d'execució de quatre mesos

L'Ajuntament d'Almassora prepara l'elaboració del seu Pla Territorial Municipal enfront d'Emergències després de les mancances detectades en aquest àmbit d'actuació. El consistori ha destinat 6.900 euros per a la redacció del projecte, que compta amb un termini màxim d'execució de quatre mesos. La Generalitat Valenciana finança un contracte del qual és responsable el comissari cap de la Policia Local, Roberto Verdoy.

L'Ajuntament ha contractat una empresa externa per a confeccionar la redacció d'aquest projecte, ja que no compta amb els mitjans materials i personals necessaris per al compliment de les diferents prestacions. La signatura disposa de quatre mesos per a elaborar un pla que té com a objectiu obtindre la màxima protecció per a persones, medi ambient i béns davant qualsevol situació d'emergència.

L'empresa haurà d'establir l'estructura d'organització jeràrquica segons la disposició de personal del consistori, així com el registre de recursos públics i privats amb què compta Almassora per a actuar davant una situació de risc o emergència greu. Vehicles, equips de protecció, materials informàtics i de comunicació i la resta de logística disponible davant emergències formaran part de l'estudi.

El nou text permetrà dissenyar els riscos potencials de la localitat i les seues instal·lacions, així com millorar els plans actuals que ja estan registrats en la Policia Local d'Almassora. No en va, el consistori ja compta amb el Pla d'Actuació Municipal davant el risc d'inundacions, el Pla de Risc Químic pel polígon Serrallo i el Pla d'Instal·lacions Municipals.

Amb un pressupost màxim base de licitació de 9.000 euros, la Policia Local va sol·licitar els serveis de redacció del pla a tres companyies privades per a triar l'opció més econòmica que complira amb els requisits marcats en el contracte. Una vegada adjudicat el servei a Sequoia Gestión Ambiental SL, la signatura té quatre mesos per a elaborar el projecte. El comissari cap comprovarà l'execució del mateix i cursarà al contractista les ordres i instruccions corresponents.

Seguretat viària

Al temps, la localitat suma des de hui 15 places més d'aparcament al carrer Rambla de la Vídua i major visibilitat en l'encreuament amb l’Estret per a garantir la seguretat de vianants i trànsit. Policia Local ha optat per reforçar la zona de pas per als vianants, obrir una nova línia d'estacionament en cordó i modificar les places al costat dels habitatges per a afavorir el pas de cadires de rodes i carros de bebé per la vorera.