Advertisement
Advertisement
Noticias Castellón
sábado, 25 de marzo del 2023 | Última actualización: 14:17

Advertisement
Advertisement

L’Ajuntament d’Almassora destina 40.000 euros a recuperar els arcs de la Plaça Major

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

El consistori transfereix la subvenció als tres propietaris d’habitatges i supervisa l’obra

L’Ajuntament d’Almassora ha destinat 39.946,51 euros a les obres de recuperació dels arcs de la plaça Major del segle XIV. Els profunds estan transferits als tres propietaris dels habitatges situats sobre els pòrtics per a executar els treballs, que ja han tret a la llum el cadirat. La Conselleria de Patrimoni i els tècnics municipals supervisen uns treballs que posen en valor aquesta estructura situada en el nucli del barri antic.

Les obres responen a un projecte municipal que finalitzarà aquest mes i que, opinió de l’arqueòleg municipal, Gerardo Clausell, deixa a la vista la ‘silleria’ de les arcades i ressalta la perícia dels constructores originals en optar por pedra calcària difícil de tallar. El gres roig i les diferències entre uns arcs i altres, així com la seua evolució al llarg de la història, també queden a la vista després d’aquesta intervenció.

Per exemple, el treball de l’empresa Arko10 Obras y Servicios de Levante, especialitzada restauració i rehabilitació, ha evidenciat que l’arc que connecta amb la travessia Eiximeno està recondicionat. En aquests set segles d’història s’ha sotmés a treballs de reforç d’almenys 50 centímetres en la base per a garantir la resistència de l’habitatge superior.

La signatura responsable de la intervenció usa arena i fa falta, similar tècnica a la utilitzada per a la consolidació de les muralles ho jaciment del Torrelló del Boverot, per a eliminar el material anterior que ocultava els restos originals i ressaltar el seu valor històric el cor de la Vila d’Almassora.

L’alcaldessa, Merche Galí, ha destacat que s’unisca iniciativa més “per a protegir de manera real i efectiva el Bé d’Interés Cultural que és el barri antic, com ja vam fer amb les obres de peatonalització”. També l’arqueòleg municipal s’ha mostrat satisfet con una actuació més estètica i acord a la posada en valor dels materials originals.

Advertisement
Advertisement