viernes, 21 de enero, 2022  |  
L’Acord de Fadrell recolza l’alliberament de les patents de les vacunes amb la signtura d’una declaració simbòlica L’Acord de Fadrell recolza l’alliberament de les patents de les vacunes amb la signtura d’una declaració simbòlica

- 27 mayo, 2021 -

Els portaveus de Compromís, PSOE i UP han donat suport a la iniciativa elevada per part  d'Amnistia Internacional, Oxfam, Metges Sense Fronteres i Medicusmundi L’Acord de Fadrell recolza l’alliberament de les patents de les vacunes amb la signtura d’una declaració simbòlica

Els portaveus de Compromís, PSOE i UP han donat suport a la iniciativa elevada per part  d’Amnistia Internacional, Oxfam, Metges Sense Fronteres i Medicusmundi

Castellón Información

Els partits membres de l’Acord de Fadrell han signat la petició impulsada per Amnistia Internacional, Oxfam Intermón, Metges Sense Fronteres i Medicusmundi Mediterrània per tal d’alliberar les patents de les vacunes. Davant la situació sanitària i la crisi econòmica derivada de la pandèmia, el govern de Castelló dóna suport a la proposta que insta el Govern d’Espanya a assegurar que els drets de la propietat intel·lectual no impedeixen garantir el dreta a la salut.

L’acte simbòlic de signatura del document ha tingut lloc a la Plaça Major amb la presència de representats de les ONG, després que la proposta de Declaració Institucional que hauria d’haver aprovat hui el ple haja estat vetada per l’extrema dreta. La resta de grups municipals de la corporació sí que han donat el seu suport a la iniciativa.

El portaveu municipal de Compromís, Ignasi Garcia ha afirmat que “hem de ser justos amb aquells que tenen menys recursos per salvar les seues vides i ara que treballem per a immunitzar a la major part de la població no té sentit que uns paises sí que ho aconseguim i altres no”. Garcia ha assegurat que “Castelló és una ciutat solidària i amb aquesta signatura ho demostrem”. Per al portaveu municipal de Compromís “en situacions com l’actual, és la nostra obligació posar a les persones per davant dels interessos econòmics d’una minoria”.

“La vacunació és la solució a aquesta pandèmia, per això hem de treballar conjuntament perquè tota la població puga vacunar-se al més prompte possible”, ha assegurat la regidora de Benestar Social, Mary Carmen Ribera. “És urgent cooperar i eliminar tots els obstacles que ho impedisquen, i per això instem a que s’alliberen les patents”, ha apuntat la regidora socialista.

El tercer tinent d’alcaldia, Fernando Navarro ha afirmat que “el mercat ha demostrat la seua ineficiència per respondre a la salut pública, les normes d’oferta i demanda no valen per atendre a una pandèmia. Els poders públics van invertir per investigar i trobar la vacuna i ara deurien enfortir el su control en este procés en una pandèmia mundial, intervindre en el mercat de les grans farmacèutiques de forma temporal per alliberar les patents, que és clau perquè esta pandèmia s’acaba en mesos i no continue emportant-se vides humanes per tot el món durant anys”. 

Així doncs, el text signat pels diferents grups del consistori afirma que “les noves variants de la Covid-19 demostren que no vencerem el virus fins que no el derrotem arreu”. Els partits signants coincideixen en la necessitat d’augmentar tant la fabricació com la disponibilitat dels vaccins contra la Covid-19. A més, han arribat a la conclusió que cal distribuir-los arreu del món, “també als països amb menys ingressos”.

En eixe sentit, els partits signants s’uneixen per instar a la Comissió Europea i als estats membres de la Unió Europea a que debaten i donen suport a les peticions per “evitar els monopolis i a eliminar els monopolis generats per la propietat intel·lectual i a eliminar la inseguretat jurídica, oferir la llibertat d’operar i permetre una col·laboració que augmente i accelere la disponibilitat, l’accessibilitat i l’assequibilitat de les vacunes contra la Covid-19 a nivell mundial”.

Els representants dels grups també insten l Govern d’Espanya a cooperar a escala mundial i eliminar els possibles obstacles que impedeixen garantir que les vacunes es desenvolupen i es fabriquen en quantitat suficient i que es distribueixen després arreu del món.

Whatsapp Telegram