Noticias Castellón
viernes, 12 de julio de 2024 | Última actualización: 20:39

Labora incentiva la contractació de joves o persones pertanyents a col·lectius especials mitjançant una línia d'ajudes

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 27 segundos

Noticias Relacionadas

Labora, Servici Valencià d'Ocupació i Formació, ha publicat la convocatòria de les subvencions per al foment de la contractació per part d'empreses privades de persones joves, així com les pertanyents a col·lectius amb especials dificultats per a inserir-se laboralment. Estes ajudes van des dels més de 11.000 euros i poden arribar a superar els 31.000 euros en alguns casos.

El secretari autonòmic d'Ocupació, Antonio Galvañ, ha destacat la importància d'estes convocatòries, ja que “és fonamental que el Servici Valencià d'Ocupació i Formació treballe al costat de les empreses valencianes i que la nostra relació amb elles siga constant i fluida”.

Galvañ ha valorat que “les empreses són l'autèntica clau per a proporcionar ocupació estable”, i que tant les persones pertanyents a col·lectius d'atenció prioritària per a l'ocupació com les joves “poden aportar talent, capacitat i ganes de superació en una relació mútua summament beneficiosa”.

D'una banda s'han convocat les ajudes dirigides a la contractació indefinida de persones joves beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil, requerixen comptar amb alguna mena de qualificació per a poder optar a esta. La titulació que ha de tindre la persona contractada ha de ser alguna de les següents: llicenciat o diplomat, graduat universitari, estudis de postgrau o doctorat, tècnic en formació professional o certificat de professionalitat.

D'altra banda, les subvencions a les contractacions indefinides a persones pertanyents a col·lectius d'atenció prioritària per a l'ocupació van dirigides a persones que pertanguen a qualsevol dels següents col·lectius: persones en situació o risc d'exclusió social, persones en situació de desocupació de llarga duració, majors de 50 anys, persones amb discapacitat o dones víctimes de violència de gènere.

La quantia que podrien rebre les empreses sol·licitants, tant si és contractació a persones joves com de col·lectius vulnerables, ascendix a 11.113 euros, però s'incrementarà fins a 14.288 euros si la persona contractada és dona o té una discapacitat, 23.814 euros si és víctima de violència de gènere i 31.752 euros si la persona té una discapacitat severa.

El termini de què disposen les empreses per a sol·licitar estes ajudes finalitza el pròxim 31 de juliol en el cas de les subvencions a la contractació de persones de col·lectius d'atenció prioritària per a l'ocupació, mentres que es prolonga fins al 10 de setembre el corresponent a la contractació de persones joves.

Està contemplada la possibilitat que en els pròxims mesos es puga incrementar la dotació de totes dues convocatòries, amb el que es podrà ampliar la cobertura de les empreses que ho puguen sol·licitar.

El requisit indispensable que han de complir les persones que siguen contractades és estar desocupades i donades d'alta com a demandants d'ocupació en Labora des d'almenys el dia abans de la contractació. En el cas de les persones joves, a més, han de figurar com a beneficiaris en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.