Noticias Castellón
martes, 23 de abril de 2024 | Última actualización: 16:25

La Universitat Jaume I incorpora 4 investigadores ucraïneses

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

La universitat pública de Castelló ha convocat una sèrie d'ajudes econòmiques per al personal investigador procedent d'Ucraïna desplaçat per la guerra

Les investigadores Olesya Yatsunka de l'Odessa National Economic University; Natalia Lytvyn de la Universitat Nacional de Comerç i Economia de Kiev; Iryna Kononova de la Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs (Dnipro); i Viktoriia Drobotun de la Taraz Shevchenko National University of Kiev s'han incorporat a tasques d'investigació en la Universitat Jaume I de Castelló.

Viktoriia Drobotun s'integrarà en el Grup d'Investigació sobre Anglès Professional i Acadèmic (GRAPE) del Departament d'Estudis Anglesos, on ja està en contacte amb el professor Manel Bellmunt per completar l'última fase de literatura comparada entre el Regne Unit i l'Índia. Per una altra banda, la professora Inmaculada Fortanet i aquesta professora han iniciat una col·laboració entre l'alumnat de les seues assignatures per a fer activitats d'intercanvi virtual.

Natalia Lytvyn s'unirà a la Càtedra d'Història i Memòria Democràtica del Departament d'Història, Geografia i Art, dirigida pel professor Vicent Sanz, en la qual desenvoluparà una línia de recerca sobre la repressió entre els científics i el pensament científic a les dècades de 1920 a 1940, per oferir una perspectiva comparativa entre el món científic ucraïnès i espanyol.

Olesya Yatsunka s'unirà al Grup de Finances, Comptabilitat i Economia Quantitatives del Departament de Finances i Comptabilitat, coordinat per la professora Belén Gil de Albornoz. Especialitzada en Comptabilitat Financera i Auditoria participarà en un projecte que abordarà les diferències d'accés a la professió d'auditor o auditora en Ucraïna i els principals països membres de la Unió Europea.

Iryna Kononova s'incorporarà al Departament d'Economia de la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques, dirigit pel professor Miguel Ginés, on continuarà el treball docent i investigador que du a terme habitualment en la Dnipropetrovsk State University of Internal Affairs de Dnipro, centrat en la seguretat i protecció econòmica en l'àmbit de la direcció d'empreses i l'economia.

La rectora de l'UJI, Eva Alcón, ha destacat que aquesta acollida d'investigadores i docents ucraïneses per part de grups d'investigació de l'UJI «respon, d'un costat, a la voluntat d'enfortir la cooperació amb la comunitat universitària ucraïnesa per tal que el país no perda el valor del personal investigador que ha hagut d'eixir d'Ucraïna, i, d'altre costat, és un gest de solidaritat amb les investigadores».

Per la seua part, la vicerectora de Responsabilitat Social, Polítiques Inclusives i Igualtat, Elsa González, ha destacat que l'UJI dona suport com a comunitat investigadora i «també en forma de recursos materials i de contactes amb l'objectiu que les quatre científiques puguen mantenir-se actives en les seues tasques de recerca o iniciar-ne de noves i també en les activitats de docència en línia, modalitat que algunes d'elles encara mantenen en les seues universitats d'origen».

De fet, la universitat pública de Castelló ha convocat una sèrie d'ajudes econòmiques per al personal investigador procedent d'Ucraïna desplaçat per la guerra per contribuir a la seua integració activa en el teixit acadèmic castellonenc.