Se celebren en l'Estadi de la Ceràmica del Villarreal CF amb la presència de destacats ponents i tindran la seua continuïtat el dijous 28 de setembre en una segona sessió
La Unió Llauradora celebra demà dijous 21 de setembre a Vila-real (Club 1923 de l'Estadi de la Ceràmica del Villarreal CF) la primera de les sessions de les seues III Jornades Citrícoles de la Plana que compten amb la participació de destacats ponents i amb més de 200 persones inscrites davant la gran demanda existent pels interessants temes d'actualitat a tractar.
La inauguració tindrà lloc demà a les 11:15 hores per part del secretari autonòmic de la Conselleria d'Agricultura, Javier Bartolomé; Vicente Pallarés, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló; Emilio Obiol, regidor d'Agricultura de l'Ajuntament de Vila-real i Carles Peris, secretari general de la Unió de Llauradors.
La primera ponència, sobre la “Gestió integrada de les aranyes de Texas i oriental (Eutetranychus) a càrrec de César Monzó (IVIA), tindrà lloc a partir de les 11:30 h. Posteriorment, intervindrà des de les 12 h l'eurodiputada de la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu, Clara Aguilera, per a analitzar “L'Agenda 2030 en el sector citrícola”.
A les 12:45 hores es parlarà sobre els “Últims avanços en la prevenció i el control del Huanglongbing (HLB)” per Alberto Urbaneja (IVIA). Sobre les 13:30 h intervindrà Ana Quiñones (Centre de Desenvolupament de l'Agricultura Sostenible (CDAS) – IVIA), per a presentar la ponència “Integració racional i sostenible dels bioestimulantes a la nutrició dels cultius”.
Ja en la sessió de vesprada, des de les 16 hores, serà el torn de les “Resistències a les matèries actives dels fitosanitaris” a càrrec de Joel González-Cabrera (Universitat de València i membre de la Unitat Mixta UV-IVIA). La “Innovació en la lluita i control de la mosca del mediterrani”, per part de Vicente Dalmau (Servei Sanitat Vegetal GVA), serà la següent ponència a les 16:45 h.
Les dues últimes ponències de demà seran a les 17:30 hores sobre “Ús de microorganismes per al control de patògens del sol” per Claudia Escrig (Koppert) i la de “Implicacions fisiològiques i nutricionals de l'ús d'Àcids Carboxílics de baix pes molecular en cítrics, ús eficient de l'abonat” per Manuel Puertas (Carbotecnia), des de les 18:15 h.
En la sessió del pròxim dijous 28 de setembre les ponències estaran dedicades a les noves varietats de cítrics.