martes, 24 de mayo, 2022  |  
El Molí de la Font de Castelló acull la Nit de les Rates Penades amb detectors d’ultrasons El Molí de la Font de Castelló acull la Nit de les Rates Penades amb detectors d’ultrasons

- 5 agosto, 2021 -

La Regidoria de Transició Ecològica organitza tres jornades els dies 13, 20 i 27 d'agost al costat de la Fundació Limne El Molí de la Font de Castelló acull la Nit de les Rates Penades amb detectors d’ultrasons

La Regidoria de Transició Ecològica organitza tres jornades els dies 13, 20 i 27 d’agost al costat de la Fundació Limne

Castellón Información

La Regidoria de Transició de l’Ajuntament organitza aquest mes d’agost al costat de la Fundació Limne el cicle d’activitats d’educació ambiental de les Nits de Rates Penades en el paratge del Molí la Font per a donar a conéixer la colònia de rates penades, una de les més nombroses d’Europa. Els assistents aprendran com s’estudia aquest mamífer a través d’estacions d’escolta amb detectors d’ultrasons. Les jornades seran els divendres 13, 20 i 27 d’agost, a partir de les 20.30 hores.

El departament que dirigeix Fernando Navarro desenvolupa aquesta iniciativa per segon any consecutiu com a manera de “involucrar a la ciutadania en la conservació i millora dels espais naturals i la seua biodiversitat”, i posar en valor l’existència en el Molí la Font d’una de les colònies de rates penades més importants del continent europeu, amb 1.500 exemplars.

Amb aquesta activitat la regidoria pretén vincular a la ciutadania amb un mamífer que és considerat espècie amenaçada, difondre la varietat de rates penades de la zona urbana i periurbana de Castelló i aconsellar a la població en accions de lluita biològica contra plagues mitjançant la col·locació de caixes refugi a la seua casa.

La convocatòria es farà a les 20.30 hores; la primera part contemplarà una a part teòrica, i en la segona ja de nit, es duran a terme les estacions d’escolta amb detectors d’ultrasons.L’activitat està adaptada a la situació de la pandèmia, amb aforament limitat i grups reduïts. Més informació i inscripcions en limne@limne.org o a través del telèfon 635475706.

Whatsapp Telegram