miércoles, 27 de octubre, 2021  |  

- 31 enero, 2019 -

L'Ajuntament ha programat per avui 31 de gener una plantada de diferents tipus d'arbres i plantes

L’Ajuntament de la Jana ha programat per avui 31 de gener, dia en el que se celebra el dia de l’arbre, una plantada de diferents tipus d’arbres i plantes

Castellón Información

La Jana celebra el dia de l’arbre amb una plantada d’arbres i plantes emmarcada dins del projecte ‘Arrels’, en el que participen l’Ajuntament, l’escola el CAU i Olis Cuquello. En aquesta ocasió, s’han sumat a esta activitat els xiquets i xiquetes de l’escola pública de la Jana i persones jubilades que s’han afegit al projecte.

Foto dia de l'arbreS’han plantat oliveres en el bancal del costat de la séquia de l’Engolidor i a les vores, romers, boixos i algunes serveres. Al mateix temps, s’han plantat alguns roures valencians al llarg de la séquia de l’Engolidor, per ampliar el bosc ja existent. També està previst plantar els pròxims dies unes carrasques al voltant del barranquet, just en la baixada del carrer on està situada la font de llavar.

“L’entorn de la Roureda de l’Engolidor que es va protegir esta legislatura i està qualificada com arbreda monumental d’interès local, ha tingut un tracte especial per part d’esta corporació amb diferents actuacions. En un primer terme es va protegir, després es va afegir una senyal interpretativa baix dels roures i també es va netejar tota la séquia des del seu inici fins on s’engolix l’aigua. Darrerament s’han instal·lat papereres i taules, s’han posat senyals indicatives en la carretera, s’ha fet un marge nou per aguantar les vingudes d’aigua i enguany hi ha previst fer-ne un altre i finalment s’ha acabat d’omplir l’espai amb vegetació autòctona que encara millorarà més l’espai, convertint-lo en una atracció mediambiental tant per a les persones del poble, que se l’estimen molt, com per als visitants”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Àlex Vilanova.

Whatsapp Telegram