Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 01:39

La Generalitat convida als concerts de ‘Lola Bou&Manel Brancal’ i ‘La Maria’ el 9 d'octubre a la Casa dels Caragols

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 40 segundos

Noticias Relacionadas

La seu del Consell a Castelló acull els dies 6 i 7 d'octubre els dos concerts, amb entrada gratuïta, a les 19.30 hores

La Generalitat convida a gaudir del Dia de la Comunitat Valenciana amb dos concerts els dies 6 i 7 d'octubre a la Casa dels Caragols. Es tracta de la poesia musicada dels castellonencs ‘Lola Bou & Manel Brancal’ i les versions del cant valencià de ‘La Maria’.

Lola Bou i Manel Brancal, músics i compositors de Castelló, amb una llarga trajectòria artística per separat, abans del confinament de 2020 enceten un projecte musical en comú. Realitzen varios concerts per a entitats com l’Institut Valencià de Cultura (IVC), L’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Xarxa Vives d’Universitats o la Universitat Jaume I, entre altres. Un dels seus poemes musicats és inclòs en el documental d’À Punt sobre l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas.

Al març de 2021 publiquen el seu primer disc en comú ‘Tallat en dos’, una proposta molt eclèctica, que ha sigut nominada com a Millor Disc de Cançó d’Autor als Premis Ovidi 2021.

Per la seua banda, Maria Bertomeu, també coneguda artísticament com La Maria, es va fer viral a les xarxes socials després de versionar l'havanera popular d'Alcàsser ‘Arranquen vinyes’ el passat mes de novembre de 2021. Amb aquesta carta de presentació, La Maria i la seua veu van despertar l'interès de diferents personalitats del món cultural.

Amb la gira ‘El que està per vindre’ La Maria es presenta en societat homenatjant a la cançó tradicional valenciana i els seus referents. La proposta de La Maria posa de manifest el dinamisme del ‘cant valencià’ en les veus dels i les joves intèrprets valencianes.

Tots dos concerts, que es podran gaudir de manera gratuïta a partir de les 19.30 hores, formen part del programa especial organitzat per Presidència de la Generalitat a Castelló, València i Alacant, per a celebrar el 9 d’Octubre.