Noticias Castellón
lunes, 04 de julio del 2022 | Última actualización: 01:49

La Fundació Huguet premia a ‘La bomba de Carcaixent’ com millor producció cultural de l’any

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 21 segundos

Noticias Relacionadas

El documental és reconegut per unir la cultura popular musical de l’època i el context dels anys de la transició valenciana

El Patronat de la Fundació Huguet ha guardonat ‘La bomba de Carraixet’ amb el premi a la millor producció cultural en valencià del 2021. Aquest premi reconeix un documental que recorre la història de la família Giner i el nucli del grup musical Carreixet, quan un grup d’extrema dreta va col·locar una bomba davall de la seua furgoneta el 9 d’octubre de 1979.

El president de la Fundació Huguet, Ignasi Garcia, ha destacat que “donem el premi a l’audiovisual 2021 al grup de música Carraixet i al reportatge ‘La bomba Carraixet’ pels més de 40 anys en música en valencià i mantindre la nostra llengua viva, i perquè recorda un episodi fosc on el terrorisme feixista feu un atemptat amb bomba – per sort fallida – al vehicle del grup”. Garcia també ha aprofitat per reivindicar que “els que odien la nostra llengua estan disposats a creuar totes les línies i nosaltres hem de preservar la nostra llengua parlant-la i cantant-la que és la manera de fer-la viva”.

Garcia ha lliurat el premi exaquo a la seua directora Helena Sánchez i al grup musical Carraixet. Amb aquest premi la Fundació també vol reconèixer els mèrits del relat de la vida de la família Giner i els perills que es van patir al nostre territori durant el període de la transició a la democràcia.

‘La bomba Carraixet’ té una durada de cinquanta-cinc minuts, ha comptat amb la participació d’À Punt Mèdia i també ha estat guardonat com a millor curt documental en els IV Berlanga de l’Audiovisual Valencià 2021. Cal assenyalar que l’estrena del documental va tindre una gran acollida d’audiència.

Durant la seua intervenció, el president Martí, a més lloar els mèrit del Grup Carraixet, s’ha referit al fet que «la promoció del valencià en l’àmbit de la cultura és fonamental per a donar a la nostra llengua el lloc que li correspon».

També ha posat en valor la importància de la pròpia Fundació Huguet i d’altres «en la defensa de la nostra llengua i la nostra cultura». Sobre aquest tema, s’ha referit al valencià com a «casa comuna i punt de trobada de totes i tots«.

A l’acte, entre altres patrons i representants de la Fundació Huguet, ha assistit el president de la Fundació i diputat provincial, Ignasi Garcia, qui ha donat les gràcies al Grup Carraixet «pel treball desenvolupat al llarg de cinquanta anys, per portar la música i l’alegria a les nostres cases i per fer-ho en la nostra llengua, que és amb la qual ens comuniquem».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí