Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 21:39

La firma Robottions vinculada a Espaitec, sòcia fundadora de l'Associació de Robòtica Mòbil Espanyola

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La presentació de l'associació formada per nou socis fundadors amb l'objectiu de convertir Espanya en referent de la robòtica mòbil, aquest dijous

Castellón Información

Nou socis fundadors han creat l'Associació de Robòtica Mòbil Espanyola (ARME) amb l'objectiu de convertir Espanya en referent de la robòtica mòbil a escala mundial, ja que actualment el sector es troba en ple creixement, i per a defensar i potenciar els interessos dels socis. Les entitats que han impulsat la creació de la corporació són Beta Robots, DTA, Moontech, Steering Machines, Autocar, IATECC, Bumerania, la consultoria Javier Miguélez i Robottions, firma vinculada a Espaitec, Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I de Castelló dedicada al desenvolupament i integració de projectes de robòtica i automatització en tota mena de processos.

Segons explica l'Associació, Espanya és un dels principals fabricadors i integrador mundial de robòtica mòbil, per la qual cosa pot competir avantatjosament en costos de desenvolupament, fabricació i integració en tot el primer món. A més, entorn del 80% dels robots mòbils fabricats s'exporten, el que ajuda a millorar la balança d'exportació del país.

Segons explica el CEO de Robottions, Xavi García, "formar part d'ARME és una oportunitat única per a situar Espanya i la Comunitat Valenciana com a referents en robòtica mòbil. Des que es va fundar Robottions hem buscat col·laborar i cooperar amb la finalitat de créixer i fer que la robòtica i l'automatització siga entesa i accessible per tothom".

En fases més avançades del projecte podran incorporar-se a l'associació proveïdors de components o programari de robòtica mòbil, fabricants de robots mòbils i consultories de robòtica mòbil tant industrial com social. A més, entre els beneficis que ofereix formar part d'ARME està secundar-se en la resta de socis en processos d'implantacions i fabricació, així com facilitar l'accés a subvencions i projectes d'R+D.

L'Associació de Robòtica Mòbil Espanyola es presentarà en societat el dijous 9 de juny de 2022 en el complex Zeus en la Marina de València. Així doncs, la finalitat de l'esdeveniment serà donar a conéixer l'entitat i destacar la importància del sector a Espanya, per la qual cosa es desenvoluparan diverses ponències impartides per persones expertes de la robòtica mòbil.

Robottions

Robottions és una companyia que ofereix a les empreses solucions robòtiques a problemes logístics i de producció, i al seu torn s'ocupa de formar personal especialitzat a nivell d'usuari, programador i integrador en robòtica industrial perquè puguen gestionar aquests nous processos. L'empresa ha realitzat al llarg dels últims quatre anys instal·lacions per a optimitzar processos industrials en fàbriques d'Espanya, Alemanya, Suïssa, França, Itàlia, Xipre i els Estats Units.