Noticias Castellón
jueves, 28 de septiembre del 2023 | Última actualización: 12:05

La Fira de la Tomata d’Alcalà de Xivert se celebrarà els dies 14 i 15 d’octubre

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 17 segundos

Noticias Relacionadas

La tradicional fira viurà la seua novena edició

Alcalà de Xivert celebrarà la novena edició de la Fira de la Tomata de Penjar els dies 14 i 15 d’octubre. La cita ja compta amb cartell promocional, obra del dissenyador Endika Gómez de Baluguera en el qual estan representat el cultiu i la confecció dels característics poms de tomates de penjar i, d’altra banda, la part cultural i turística que comporta la Fira. 

 A nivell de disseny, és un cartell il·lustratiu conceptual que homenatja la tomata i a tot el que li envolta, amb diversos personatges entorn de la Fira que interactuen al voltant del producte estrella.

Com és tradicional, els carrers del centre d’Alcalà tornaran a omplir-se de llocs de venda de productes tradicionals i enguany es recuperarà la comercialització de tomata de penjar. Per part de l’Ajuntament, s’aposta per mantenir aquesta fira com una manera de difondre i promocionar la tomata de penjar i la gastronomia local d’Alcalà-Alcossebre ja que, de manera paral·lela a la Fira, restaurants locals participaran un any més en les jornades gastronòmiques dedicades a la tomata de penjar.

Com a novetat, l’Ajuntament aposta per allargar l’oferta de la fira, amb actes de tipus gastronòmic i musical en la vesprada-nit del dissabte 14.

La regidora María Agut destaca que “un any més, des de l’Ajuntament fem un esforç important per a mantenir aquesta fira que és una manera de reconèixer i promocionar al nostre sector agrícola i la nostra gastronomia”.