Noticias Castellón
martes, 26 de septiembre del 2023 | Última actualización: 14:19

La Fira d’atraccions de les festes patronals d’Almenara serà inclusiva i no sexista

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

Cada dia hi haurà una hora sense música i amb llums fixes perquè els xiquets i xiquetes autistes puguen gaudir. A més, no hi haurà imatges sexistes

Un any més la tradicional Fira d’Atraccions de les Festes Patronals d’Almenara serà inclusiva i no sexista. La fira, instal·lada al recinte firal del 22 de setembre a l’1 d’octubre, tindrà una hora cada dia sense música i amb llums fixes per tal que els xiquets i xiquetes amb Autisme gaudisquen plenament d’ella en reduir els estímuls del seu entorn. D’altra banda, les atraccions no podran contindre imatges sexistes.

Així doncs, entre les 19 i les 20 hores les atraccions apagaran la música i evitaran en la mesura del possible les llums intermitents amb l’objectiu que els xiquets i xiquetes que pateixen el Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) així com els que no se senten còmodes amb el soroll i la llum puguen viure l’experiència sense inconvenients.

Amb aquesta restricció del so i llums s’eviten molèsties i, alhora, afavoreixen la tranquil·litat de les persones que sofreixen hipersensibilitat als estímuls del seu entorn. L’alcaldessa Estíbaliz Pérez ha explicat que “amb aquest acte fem que la nostra fira siga un lloc segur per a aquests xiquets i xiquetes, un espai inclusiu i on poden gaudir totes i tots”.

Quant a la prohibició d’imatges sexistes en les atraccions l’alcaldessa argumenta que “la fira, com les Festes Patronals, han de ser un espai igualitari per a les famílies i totes les persones visitants, per això, comprovaran que cap atracció continga imatges sexistes”.