Noticias Castellón
domingo, 05 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:04

La Diputació de Castelló posa en marxa una oficina 'Accelera pimes' en cadascú dels centres Cedes

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 39 segundos

Noticias Relacionadas

L'ens supramunicipal aconsegueix la quarta millor puntuació entre les sol·licituds en l'àmbit nacional per activar aquest servei

La Diputació de Castelló ha activat la xarxa d'oficines Accelera Pimes per a entorns rurals, després d'haver sigut aprovada la sol·licitud de l'ens supramunicipal obtenint la quarta millor puntuació d'entre les 75 oficines atorgades per a tot el territori nacional.

En aquest sentit, el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Relacions Internacionals, Pau Ferrando, ha destacat l'ampliació dels serveis en els Cedes "per tal de reforçar i dotar d'activitats a empreses i persones emprenedores de l'interior".

Les Oficines Accelera Pime posades en marxa per Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable i les entitats beneficiàries la resta.

Les actuacions són finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l'agenda Espanya Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025, la quarta mesura de l'eix d'actuació "Digitalització bàsica per a les Pimes", inclou la creació d'una xarxa d'Oficines Accelera pime. En el cas de la Diputació de Castelló, l'ajuda rebuda ascendeix a 404.916,80 euros, sobre un projecte elegible de 506.146,01 euros.

L'objectiu principal d'aquesta Oficina Accelera pime rural és impulsar el procés d'incorporació de tecnologies digitals i innovadores per part de les Pimes i persones emprenedores dels municipis rurals de la província de Castelló. Per a això, es realitzaran labors de sensibilització sobre els avantatges i metodologies innovadores per a optimitzar el funcionament dels seus negocis, mitjançant la incorporació de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) en els seus processos, de manera que s'afavorisca la demanda de tecnologies innovadores que contribuïsquen a la millora de la seua productivitat.