domingo, 28 de noviembre, 2021  |  
El model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús facilitaria llars socials a preus ssequibles El model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús facilitaria llars socials a preus ssequibles

- 30 octubre, 2020 -

Pineda i Merino van participar a les Jornades Construint i Alternatives per a ampliar les vivendes assequibles El model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús facilitaria llars socials a preus ssequibles

Julia Pineda i Fran Merino van participar a les Jornades Construint i Alternatives per a ampliar la xifra de vivendes assequibles

Les Jornades Construint i Alimentant Alternatives que organitzen les Regidories de Transició Ecològica i Habitatge de l’Ajuntament de Castelló promouen el model de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús per a facilitar cases a preus assequibles per a col·lectius vulnerables, joves o gent gran.

Castellón Información

El model d’habitatge en cessió d’ús va ser abordat en la taula redona de Construint i Alimentant Alternatives que va tindre lloc en la vesprada del dijous de manera online, a càrrec de Julia Pineda, del Col·lectiu Domèstiques; i Fran Merino, de la Federació Valenciana de Cooperatives d’Habitatge. Van assistir la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, i el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

Pineda va destacar que aquest sistema es projecta com un instrument jurídic i organitzatiu per a promocionar i rehabilitar habitatge assequible i, en col·laboració de l’Administració, garantir la seua funció social. Aquesta iniciativa contempla una forma de gestió per és que la propietat de l’habitatge és d’una cooperativa en la qual els socis són residents, els qui aconsegueixen cases a preus baixos a canvi de comprometre’s a fer-se càrrec de despeses econòmiques derivades del manteniment.

És un model, va ressaltar Pineda, dirigit especialment a col·lectius amb més problemes econòmics, joves que busquen la seua primera casa o gent gran interessada en un envejiment actiu.

Per part seua, Fran Merino, de Fecovi, va exposar exemples i va explicar les polítiques públiques en les quals participa la Federació en col·laboració amb l’Administració Pública. Va presentar el projecte Base Viva, una xarxa públic-cooperativa en la qual participaran les Conselleries d’Habitatge i Economia Sostenible i ajuntaments que impulsarà infraestructures públiques i habitatges cooperatius de cessió d’ús.

Construint i Alimentant Alternatives desenvolupen aquest cap de setmana, al llarg del dia, un taller de bioconstrucció al parc Rafalafena, a càrrec de Okambuva coop., que comprendrà la confecció d’un mural amb materials amigables amb el medi ambient.

El dimarts, de manera online pel canal de Youtube de les Jornades, hi haurà una conferència sobre rehabilitació sostenible a càrrec de José Manuel López i Eva Raga; i el 5, també per Youtube, serà el torn d’una xarrada sobre el dret a l’habitatge amb Nacho Collado, de la cooperativa El Rogle. Totes dues a les 18.30 hores.

Whatsapp Telegram