Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 12:04

La Conlloga ha presentat la VIII Trobada de muixerangues de Castelló

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 42 segundos

Noticias Relacionadas

Tindrà lloc el segon dissabte de les Festes de la Magdalena (18 de març), a les 12.00 hores, al Parc de Rafalafena

La Conlloga Muixeranga de Castelló ha presentat al Menador-Espai Cultural, la VIII Trobada de Muixerangues de Castelló, coorganitzada per la Conlloga Muixeranga de Castelló, l'Institut Valencià de Cultura i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Castelló. La Trobada tindrà lloc el segon dissabte de les Festes de la Magdalena (18 de març), a les 12 h, al Parc de Rafalafena. Han presentat l'acte Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Irene López, presidenta de la Conlloga i Jaume Alcoceba, cap de colla.

En aquesta ocasió les tres colles participants en la VIII Trobada de Muixerangues de Castelló seran la Muixeranga d'Alacant, la colla castellera Minyons de Terrassa i els amfitrions, la Conlloga Muixeranga de Castelló. També acompanyaran la trobada la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló, la Llavor dolçaina i tabal d'Almenara i diversos músics a títol individual.

Enguany serà una trobada especialment emotiva perquè la Trobada de Muixerangues s'ha consolidat com un acte destacat dins de la programació de les Festes de la Magdalena i en el calendari muixeranguer.

Durant l'acte de presentació de la trobada també s'ha anunciat la designació de la Conlloguera 2023, que enguany ha recaigut en l'Escola Infantil "La Lluna", que des del seu inici (1993, i abans amb La Bolangera) ha sigut un referent d'escola infantil per una atenció i educació basada en l'estima dels infants, l'ús de la nostra llengua, el valencià, i el respecte i suport a la cultura popular i les muixerangues en especial.

Juntament amb la presentació de la trobada i l'anunci de la Conlloguera 2023, també s'han presentat el Concurs de Fotografia VIII Trobada de Muixerangues de Castelló, que es realitzarà a través d'Instagram, i el vídeo de promoció de la trobada.

La Trobada de Muixerangues de Castelló compta amb el suport i col·laboració de més de trenta entitats públiques i privades i empreses de Castelló.