Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 10:08

Castelló té activat un dispositiu especial de seguretat i mobilitat per a la Nit de Sant Joan

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

La Junta Local de Seguretat aborda el dispositiu per als actes de la nit del 23 al 24 de juny i de les festes de Sant Pere

L’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest dimecres una Junta Local de Seguretat per a coordinar el dispositiu especial per a la celebració de la Nit de Sant Joan, així com per a perfilar el dispositiu de les festes de Sant Pere del Grau. Un centenar d’efectius, entre Policia Local, Bombers, Protecció Civil i agents de mobilitat, vetlaran per la seguretat i el control d’accessos a la platja durant aquesta festivitat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que la ciutat recupera enguany la celebració de la Nit de Sant Joan amb un complet programa d’actes i activitats. «Castelló torna a celebrar aquesta nit tan especial i, per a això, s’ha organitzat un complet dispositiu per a garantir la mobilitat i la seguretat davant la previsió d’una afluència massiva», ha indicat.

Així, està previst que, des de les 17.00 hores de la vesprada del dimecres, la Policia Local comence a buidar de vehicles tota la zona d’aparcament de la platja del Gurugú des de la rotonda del camí La Plana fins al riu Sec. A més, en la mesura que siga possible, es tractarà d’evitar l’estacionament a partir de les 15.00 hores amb l’objectiu de facilitar que tota aquesta zona quede buidada de vehicles a les 19.00 hores.

D’altra banda, l’accés a l’aparcament central de l’avinguda Ferrandis Salvador es realitzarà en sentit Castelló-Benicàssim i es tancarà a les 20.00 hores (abans en el cas que la zona d’estacionament es complete). Un desplegament d’agents de Policia Local i de mobilitat cobriran els punts de circulació necessaris per a donar fluïdesa al trànsit d’arribada a la platja del Gurugú.

El dispositiu especial es completarà amb la presència del servei de policia de platges, que prolongarà la seua presència fins a la finalització dels actes, igual que el servei de socorrisme, que romandrà a les platges fins a la una de la matinada. Al costat d’això, el dispositiu contempla també efectius de Bombers, el Servei Sanitari Municipal i l’Agrupació Local de Voluntariat de Protecció Civil.

Finalment, des de l’àrea de Seguretat Pública i Emergències s’aconsella a la població evitar en la mesura del possible l’ús del vehicle privat i optar pel transport públic per a acudir a la platja en la Nit de Sant Joan. També, es recomana no usar palets o altres estructures que continguen claus o metalls per a les fogueres pel perill que comporta el que aquests materials es queden en l’arena.

Dispositiu Sant Pere

D’altra banda, en la Junta Local de Seguretat s’ha abordat el dispositiu de seguretat per a les festes de Sant Pere, que es realitzarà en coordinació amb altres forces i cossos de seguretat de l’Estat. El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, ha explicat que, al costat del servei habitual del Grau, se situaran dos punts permanents de la Policia Local, un en cada extrem del Passeig Buenavista, perquè qualsevol persona que el necessite puga acudir en cas de necessitat o requerir informació. Aquesta presència policial romandrà fins a entrada la matinada.

A més, també es desplegarà en la zona agents de la Unitat de Protecció de Víctimes de Violència de Gènere (Viogen), així com de la unitat UPROMA per al control del soroll.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí