Noticias Castellón
viernes, 23 de febrero de 2024 | Última actualización: 03:42

Keramex aconsegueix la llicència ambiental per a quintuplicar la seua activitat ceràmica a Vila-real

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 50 segundos

Noticias Relacionadas

Situada al polígon industrial de la carretera d'Onda, l'antiga Cerámicas Tena S.L. passarà de produir 208 tones al dia a més d'un miler

La Generalitat Valenciana ha concedit la declaració d'impacte ambiental favorable a l'empresa Keramex S.A. (Grupo Pamesa), dedicada a la fabricació de paviments i revestiments ceràmics a la carretera de Vila-real a Onda. D'aquesta manera, el Consell atén la sol·licitud de la firma, que d'aquesta manera passarà de produir 208 tones al dia a 1.050 després d'incorporar el procés de rectificat en la cadena de producció.

L'antiga Cerámicas Tena S.L. substituirà part de la maquinària existent. Donarà de baixa els equips obsolets (dos forns, quatre assecadors verticals, dos filtres de màniga, quatre premses i quatre línies de classificació) i els substituirà per tres forns, tres assecadors verticals, cinc filtres de màniga, tres premses, quatre noves línies d'esmaltat, tres rectificadores, tres línies de classificació, embolcalladores, carregadors LGV, carregadors de forquilles i dos compressors.

El projecte presentat per la firma vila-realenca recull també la intenció d'instal·lar a la coberta de les naus panells solars fotovoltaics per a la producció d'energia elèctrica en règim d'autoconsum sense generar excedents. Després de l'ampliació del procés productiu, el consum d'energia elèctrica augmentarà un 127%, tot i que les plaques solars permetran estalviar un 14,32%.

L'empresa, que té previst substituir la totalitat dels forns i assecadors que utilitzen gas natural, incrementarà el consum d'aquesta matèria un 93,4%. Per contra, Keramex veurà reduït en un 70% el gasoil per al funcionament de carretons elevadors, ja que optarà per l'ús d'altres amb bateries. La modificació prevista dels processos de producció incorpora el rectificat en la cadena. Per això, l'empresa instal·larà dues línies en les quals realitzar l'acabat superficial de les peces ceràmiques.

El procés quedarà així: recepció i emmagatzematge de les argiles atomitzades, premsat de peces, esmaltat a partir de frites preparades a la pròpia indústria i cocció en forns prèvia al rectificat. La cadena finalitzarà amb la classificació, embalatge i incorporació als palets per al seu trasllat a l'emmagatzenament amb les peces llestes per a la distribució.