Noticias Castellón
sábado, 26 de noviembre del 2022 | Última actualización: 17:55

La Junta de Seguretat d'Almenara prepara la campanya citrícola vinent

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 4 segundos

Noticias Relacionadas

També s'ha realitzat balanç de les actuacions arran de la Covid-19 en la localitat i del compliment de les normatives vigents

Castellón Información

La subdelegada del Govern, Soledad Ten, ha presidit junt l'alcaldessa d'Almenara, Estíbaliz Pérez, la Junta de Seguretat Local del municipi on han participat també responsables de la Guàrdia Civil, de la Unitat Adscrita (Policia Autonòmica) i Policia Local d'Almenara. Prèviament a la celebració, a les portes del consistori, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de Yésica, jove assassinada i que el seu cos recentment  es va trovar en un maleter d'un cotxe a València, crim pel qual es va detindre al seu nuvi. Precisament hui en la Junta de Seguretat Local s'ha actualitzat i renovat el protocol viogen.

Entre els temes tractats destaca el balanç de les campanyes agrícoles així com els preparatius per a la pròxima campanya citrícola en la qual es reforçarà la coordinació entre la Policia Local, la Guàrdia Rural i l'Equip Roca de la Guàrdia Civil amb l'objectiu de millorar la seguretat" segons ha comentat l'alcaldessa, Estíbaliz Pérez. A més durant aquest exercici tres policies locals realitzaran els cursos per a obtindre el carnet de pilots de dron per a poder comptar en el futur el consistori amb aquest servei.

D'altra banda, també s'ha realitzat balanç de les actuacions arran de la Covid-19 en la localitat i del compliment de les normatives vigents. Així en el capítol d'estadístiques, destacar que durant el període en el qual va estar vigent l'Estat d'Alarma es van incoar des de la Policia Local 392 actes de desobediència, mentre que fins al dia de hui s'han posat 112 denúncies per no portar la màscara. A més s'ha recordat la tasca de control realitzada per al compliment de les normes en els diversos establiments.

Finalment també s'ha iniciat la coordinació entre Policia Local, Guàrdia Civil i Policia Autonòmica cara al control específic que es realitzarà durant la setmana en la qual havien d'haver-se celebrat les festes patronals per a evitar concentracions. En aquest sentit l'alcaldessa ha recordat que "no s'autoritzaran casals, ni penyes, ni tampoc ocupacions de la via pública" i que s'estarà pendent que "en tot moment es complisca la normativa que estiga vigent aquests dies".

Finalment s'ha coordinat tot el dispositiu per a la volta als centres educatius a partir del pròxim dilluns.