Noticias Castellón
domingo, 04 de diciembre del 2022 | Última actualización: 14:13

Joan Garí guanyador dels LXVIII Jocs Florals de Nules

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 52 segundos

Noticias Relacionadas

El premi Anna Rebeca, destinat als fills de Nules, s’ha atorgat a l’escriptora Lola González Montolío per l’obra De calç i arena

La Flor Natural dels LXVIII Jocs Florals Vila de Nules ha estat per a Joan Garí Clofent, l’autor de l’obra que porta per lema Hierofanies. El guanyador és fill de Borriana, és escriptor, doctor en Filologia i catedràtic de Valencià d’Ensenyament Secundari, que ha cultivat diferents gèneres literaris. Entre els seus llibres destaquen La conversación mural , Premi Fundesco d’Assaig 1994; Un cristall habitat, Premi de la Crítica de l’IIFV 1999; Viatge pel meu país; La memòria del sabor; L’única passió noble, Premi de Narrativa Memorialística a Benicarló, 2016 i Premi de la Crítica AELC 2017; El rebost perfecte, Cosmopolites amb arrels; o Ser persona. En la seua faceta periodística va ser un destacat col·laborador de Público durant tota la seua existència com a rotatiu; i des dels anys 90 és col·laborador del diari El País i del diari Ara des de la seua fundació a l’any 2010. Cal destacar que la Flor Natural és el premi més prestigiós d’aquest certamen literari i està patrocinat per l’Ajuntament de Nules amb 4.000 euros i la publicació de l’obra.

El premi Anna Rebeca, destinat als fills de Nules, s’ha atorgat a l’escriptora Lola González Montolío per l’obra De calç i arena, premi dotat amb 1.000 euros. Així mateix, el jurat ha decidit que el premi Poemari Infantil dotat amb 1.000 euros siga per a l’obra D’enllà cap ací, al zim zam del balancí de Voro Machancoses García, i Joan Carles González Pujante ha obtingut el Premi de tema Religiós o Ètic, premiat amb 500 euros, per l’obra anomenada Manya de silencies.

La resta de premis han quedat deserts i no han sigut guardonats.

Premis d’Investigació i Divulgació

Per altra banda, també s’han lliurat els VI Premis d’Investigació i Divulgació, així el premi “Investigació lingüística sobre el valencià”, ha estat per al treball que porta per lema La difusió de les Normes de 1932 en la festa de les Falles (1933-1938) de l’autor Óscar Pérez Silvestre i que patrocina amb 2.000 euros l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més, el mateix autor també ha estat premiat en la categoria “Dona, treball i conciliació familiar” pel treball que porta per lema Dona i treball: conciliació + responsabilitat compartida que patrocina l’empresa local Laplana Granados Monlleó amb 1.000 euros.

La resta de categories d’aquests premis també han quedat desertes i no han sigut guardonades.

L’acte ha estat protagonitzat per la Reina de la Vila, Paula Casino, i les dames Rocio Valero i Ainara Moreno, així mateix ha actuat com a mantenidora l’acadèmica i secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Immaculada Cerdà, a més l’alcalde de Nules, David García, ha estat l’encarregat de fer el lliurament de premis juntament amb la regidora de Cultura, M. José Esteban.

L’acte de lliurament dels premis dels Jocs Florals Vila de Nules és un dels esdeveniments culturals més importants que se celebren a la població de Nules, i un dels certàmens literaris en valencià més importants de la Comunitat Valenciana.