Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 21:15

Una inversió conjunta de Vila-real, Diputació i Generalitat de mig milió repararà al voltant de 60 km de camins rurals 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 58 segundos

Noticias Relacionadas

La inversió actuarà sobre els vials més urgents, donarà resposta a les peticions del Consell Agrari, a través d’un pla de xoc que podria començar en tres mesos

Castellón Información

L’Ajuntament de Vila-real es troba ultimant la redacció d’un ambiciós projecte que permetrà donar solució a les reivindicacions i necessitats manifestades pels agricultors en l’últim Consell Agrari, centrant-se en la reparació, millora i posada a punt dels camins rurals del terme municipal. Concretament aquest pla de xoc compta amb una inverirsió de 180.000 euros del Pla Castelló 135 de la Diputació, la col·laboració de la Conselleria d’Agricultura, que aportarà uns 100.000 euros més i els 320.000 euros de l’Ajuntament. En total més de mig milió al que se sumaran prop de 200.000 euros en altre contracte que sumaran 700.000 euros.

Aquesta suma d’esforços permetrà actuar en més de la meitat dels camins rurals que ho necessiten, tal com ha assegurat el regidor de Serveis Públics, Francisco Valverde, qui destaca que els tècnics encarregats de valorar l’estat dels 150 quilòmetres dels vials en un mapa detallat, determinen que almenys en 120 quilòmetres es necessiten millores, la qual cosa “no ve d’ara, sinò que són més de deu anys el que arrosseguen en mal estat, per tant una reparació puntual i accions de manteniment no són suficients, tal com indica l’informe dels tècnics municipals”, tal com assenyala l’edil, “ la qual cosa demostra que és una qüestió que ve des de lluny i no solament dels últims set anys i mig.”.

IMG_9553D’aquesta manera, el pla permetrà actuar en més de 60 dels 120 quilòmetres que ho necessiten, actuacions que podrien començar en el termini d’uns dos o tres mesos, segons ha especificat Valverde, “una vegada elaborat el cronograma de les obres”.

“Són calçades molt utilitzades, no solament per agricultors per a arribar a les seus parcel·les, sinó per altres conductors, en molts casos de trànsit pesant que van a fàbriques de l’entorn, per la qual cosa ens preocupa l’estat d’aquests camins i de com mantindre’ls”, manifesta, “és un gran projecte amb el qual estem compromesos i així ho estem demostrant”.

A més, Valverde afirma que “més enllà de si els camins estan malament, allò important és la sensibilitat d’aquest govern amb el Consell Agrari, escoltant les seues reivindicacions i prenent nota de quins són els vials més urgents”, afirma. “Els agricultors són els nostres ulls i quan ens han explicat les seues necessitats hem donat la cara i ens hem posat a la feina. Fruit d’això és aquest pla, que ha sorgit en menys de dos mesos, amb la clara intenció de donar una resposta com mereixen”, apunta. Els treballs començaren pels que més mal estat presenten, segons les demandes dels regidors, i seran la partida de Solades i el camí Moli Nou.

D’altra banda, l’edil explica que “si no ho hem pogut fer abans és per la situació econòmica que arrosseguem des de fa anys, amb el llast de sentències i deutes que ens va deixar el PP i a les quals hem de fer front dia a dia”. “Ara, gràcies al desbloqueig de nou milions d’euros podrem actuar d’una manera ràpida i eficient per a atallar un problema que no hem creat nosaltres i que ens preocupa, perquè està fent patir al sector agrícola de la nostra ciutat”, conclou.