Noticias Castellón
jueves, 30 de junio del 2022 | Última actualización: 22:30

La campanya sobre control de gossos perillosos liderada per Almassora comença la setmana que ve 

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 8 segundos

Noticias Relacionadas

La policia metropolitana de Castelló integrada cossos de seguretat de Vila-real, Orpesa, Castelló, Borriana, Borriol, Benicàssim i el mateix municipi s’han reunit 

Dels 961.500 cans censats a la Comunitat Valenciana, prop de 52.000 pertanyen a races classificades com potencialment peril perilloses 

Castellón Información

La Policia Local d’Almassora coordinarà la pròxima campanya sobre control de gossos potencialment perillosos que aplicaran els set municipis que integren a la policia metropolitana de Castelló. La iniciativa començarà a aplicar-se cap a finals de la setmana vinent, motiu per qual el que els representants dels cossos de seguretat de Vila-real, Orpesa, Castelló, Borriana, Borriol, Benicàssim i el matiex municipi s’han reunit en la casa consistorial per a coordinar els protocols d’actuació.

En la trobada han participat també l’alcaldessa, Merche Galí, i l’edil de Seguretat, Roger Beltrán, qui han seguit atentament les explicacions del comissari cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, sobre les motivacions d’aquesta campanya. Posteriorment, els dirigents locals han departit amb els agents sobre l’ús compartit de recursos en dates d’especial interès i han mostrat la seua predisposició a col·laborar amb les diferents policies locals.

Així doncs, la campanya dissenyada pels comandaments almassorins està orientada a controlar que els amos dels animals qualificats com a perillosos tinguen la documentació reglamentària, així com a assegurar-se que les mascotes ixen al carrer amb les mesures de protecció necessàries. Una altra dels vessants de la iniciativa és la informació a la ciutadania sobre les mesures d’autroprotecció per a evitar un atac o minimitzar els danys en el cas que es produïsca.

En la trobada mantinguda en l’Almassora, els agents també han rebut informació sobre les característiques dels gossos perillosos i sobre la població d’aquests animals registrada a la Comunitat Valenciana. Així mateix, els integrants de la policia metropolitana han definit la documentació comuna que utilitzaran al llarg de la campanya per a registres estadístics i altres dades d’interès.

«El compliment de la legislació vigent garanteix la seguretat de les persones i el benestar dels animals pel que, davant l’increment d’aquest tipus de mascotes, són fonamental accions d’aquest tipus», ha assenyalat l’edil delegat de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán.

En aquest sentit, cal destacar que dels 961.500 cans censats a la Comunitat Valenciana, prop de 52.000 pertanyen a races classificades com potencialment perilloses, la qual cosa representa un 5,4% de la població total. A la fi de l’any 2017, les inscripcions en el registres d’animals domèstics d’algunes races considerades perilloses havien crescut fins a un 600% al llarg de l’última dècada.