Noticias Castellón
jueves, 18 de agosto del 2022 | Última actualización: 18:29

Mulet pide al Senado "una mayor implicación" para acabar con la inseguridad en el campo valenciano

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat una allau d'iniciatives en el Senat, a l'empara del previst en els articles 160 i 169 del Reglament de la Cambra Alta, perquè el Govern responga sobre les dades i mesures per a atallar l'apressant problema del camp valencià quant a inseguretat.

En total, s'ha donat registre a 542 específiques, una per cada municipi valencià, on es demana que el Govern explique quin ha estat  el nombre de robatoris amb o sense violència comptabilitzats en cada municipi en els últims anys, remarcant l'interès per saber quants d'aquests s'han produït en l'àmbit rural ( cultius, cablejat, propietats rústiques aïllades..etc.) , i es demana saber, dins de les seues competències, quines mesures ha adoptat el Govern per a atallar aquesta problemàtica.

Mulet ha remarcat en el text de les preguntes que el camp valencià contínua patint la total desprotecció institucional, on la inseguretat ciutadana s'ha incrementat en els últims anys. La necessitat de més polítiques socials que minimitzen els casos de desigualtat, la falta d'oportunitats econòmiques que ha generat la crisi, i els nous rostres de la pobresa podrien justificar en part l'origen d'aquesta nova problemàtica, però açò no pot ser excusa per a continuar amb l'abandó a la seua sort en qui s'esforça per mantenir viu el món rural i el sector agrícola. 

En una comunitat autònoma on no s'ha desplegat la policia autonòmica, i on la dimensió dels ajuntament deixa en anecdòtica la presència de policia locals i/o rurals, aquestes competències són en major part de l'Estat.

Segons Mulet " no estem demanant ni molt menys un estat policial ni més repressió, simplement volem que es dignifique en tots els aspectes la vida rural, encara molt preeminent en el País Valencià, i malgrat més dotacions com les unitats de R.O.C.A. de la Guàrdia Civil, el problema persisteix i castiga al sector més feble de la nostra economia. Així, de la mateixa manera que demanem un model social i econòmic que que lluite contra la desigualtats que puga generar pobresa i necessitat, també s'ha de lluitar contra la inseguretat en el camp.