Noticias Castellón
jueves, 30 de noviembre de 2023 | Última actualización: 19:01

Ignasi García recorda al govern estatal que té pendent el rescat de les plantes dessaladores

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 33 segundos

Noticias Relacionadas

Representants de la coalició a les comarques del Nord visiten les instal·lacions de Moncofa per conéixer el seu funcionament i possibilitats

Castellón Información

Ignasi Garcia, portaveu de Compromís a la Diputació de Castelló, ha visitat aquest divendres les instal·lacions de la planta dessalinitzadora de Moncofa junt amb altres representants de les comarques del Nord, com el seu company a l’ens supramunicipal, Pau Ferrando, les diputades autonòmiques Mònica Àlvaro i Belén Bachero, el regidor de la coalició a la localitat, Raül Borràs, i els portaveus dels col·lectius de Xilxes, Sergi Alejos, i Benicàssim, Joan Bonet, respectivament.

Garcia ha manifestat que “les dessaladores de les nostres comarques són un recurs per assegurar l’abastiment d’aigua de qualitat als nostres municipis amb el qual hem de comptar en la situació climàtica a la qual ens enfrontem”. “Declarada l’emergència climàtica tant pel govern valencià com per l’estatal, aquest és el moment polític idoni per fer una aposta ferma per l’aprofitament d’aquestes instal·lacions“.

Segons Garcia, “es tracta d’obres estratègiques que han de facilitar l’accés a l’aigua potabilitzada sense que siga la població qui carregue amb els costos d’amortització”. Per això, ha tornat a demanar el compromís de l’Estat central en el rescat de les plantes dessalinitzadores, com les de Moncofa-Xilxes i Orpesa-Cabanes.

Preu de l’aigua potable

Per al portaveu valencianista, “la infrautilització de les instal·lacions ha de deixar d’estar en l’aire aquesta legislatura i de condicionar el preu de l’aigua potable als usuaris”. En eixa línia, considera que per fer rendibles les plantes “cal derogar els convenis inicials subscrits amb els ajuntaments afectats i treballar amb alternatives que contemplen altres possibles usos de l’aigua dessalada per a moments de sequera, usos agrícoles, humans i de desenvolupament econòmic amb premisses de sostenibilitat”.