jueves, 26 de mayo, 2022  |  
L’IES Jaume I de Borriana entre els quatre millors projectes del concurs de Reciplasa ‘Què fem amb el fem?’ L’IES Jaume I de Borriana entre els quatre millors projectes del concurs de Reciplasa ‘Què fem amb el fem?’

- 21 junio, 2021 -

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va ser l'encarregada de lliurar el premi al grup de l'IES Jaume I, en un acte que va... L’IES Jaume I de Borriana entre els quatre millors projectes del concurs de Reciplasa ‘Què fem amb el fem?’

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va ser l’encarregada de lliurar el premi al grup de l’IES Jaume I, en un acte que va tindre lloc a l’UJI

Castellón Información

El projecte El fem, el desfem! del grup de teatre de l’IES Jaume I de Borriana ha guanyat un dels quatre premis del concurs «Què fem amb el fem?», organitzat per la Càtedra UJI-Reciplasa de Gestió de Residus Sòlids Urbans en col·laboració amb el Seminari d’Educació Ambiental de Castelló. Premi que reconeix els millors projectes de centres educatius de la província en l’educació i conscienciació sobre la correcta gestió dels residus urbans des d’Educació Infantil fins a Educació Especial passant per Primària i Secundària.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va ser l’encarregada de lliurar el premi al grup de l’IES Jaume I, en un acte que va tindre lloc a l’UJI, i en el qual els va felicitar per “la qualitat, creativitat i originalitat” del projecte i també per la seua “implicació a millorar la gestió responsable dels residus urbans” i la “dedicació i il·lusió” depositada en aquest projecte.

La cerimònia de lliurament va comptar també amb la participació del vicerector d’Investigació i Transferència, Jesús Lancis, el catedràtic i director de la Càtedra, Félix Hernández, el president de Reciplasa, Ignasi García, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, i el director tècnic de Reciplasa, Fernando Albarrán.

El treball de l’IES Jaume I, El fem, el desfem!, guardonat en la categoria d’Educació Secundària, ha estat coordinat per la professora Mar Garí i mostra, a través d’un vídeo elaborat i protagonitzat pel grup, com utilitzar els contenidors marrons, per a saber com reciclar els residus orgànics. El premi ha consistit en un diploma commemoratiu i un lot de material escolar per a l’alumnat.

Els altres guardonats han sigut el projecte Reciclem per a jugar, del Centre d’Educació Especial Penyeta Roja de Castelló en la categoria d’Educació Especial, i el projecte Estem a temps, del CEIP Bisbe Climent de Castelló en la secció d’Educació Infantil. També ha sigut premiat el projecte Els Notícies de 5è, del CEIP Pintor Castell de Castelló en la categoria d’Educació Primària.

A més, el jurar va decidir atorgar una menció especial al millor exemple pràctic d’ús de residus urbans en horts escolars al projecte Transformen el fem, de l’IES Serra d’Irta d’Alcalà de Xivert.

El concurs, organitzat per la Càtedra Reciplasa amb la col·laboració del Seminari d’Educació Ambiental, té com a principal objectiu fomentar una major conscienciació sobre la gestió responsable dels residus urbans en els centres d’ensenyament.

Està dirigit a tots els nivells educatius: Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial, i l’alumnat pot participar amb maquetes, vídeos, o relats, perquè desenvolupe la creativitat i l’expressió de coneixements científics, matemàtics i tecnològics a través de diferents llenguatges artístics.

Whatsapp Telegram