Noticias Castellón
jueves, 07 de julio del 2022 | Última actualización: 09:38

L'IES Jaume I de Borriana acull les innovadores jornades sobre Models Alternatius d'Organització de Centres, MAOC

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 55 segundos

Noticias Relacionadas

Castellón Información 

L'alcaldessa i regidora d'Educació de l'Ajuntament de Borriana, Maria Josep Safont, ha presentat al costat de la seua homòloga de Les Alqueries, Esther Lara, la direcció i professorat de l'IES Jaume I, la Directora General de Caixa Rural Borriana, Isabel Ferrer i el representant del CEFIRE, Sergio Mestre. les I Jornades MAOC (Models Alternatius d'Organització de Centres) que tindran lloc durant el divendres 12 i el dissabte 13 de maig en les instal·lacions del centre educatiu.

maocpresentacioSafont ha començat la presentació agraint “el paper clau de les entitats col·laboradores, i mostrant una doble satisfacció per vore com Borriana vol ser pionera en l'adaptació als nous models educatius, i per haver aconseguit que per primera vegada aquest tipus de jornades se celebren en la nostra ciutat”. Al seu costat, l'alcaldessa de Les Alqueries, Esther Lara, també ha donat les gràcies “perquè sabem i som conscients del treball realitzat per a acollir aquestes jornades per part de l'IES Jaume I i del CEFIRE, i per tenir en compte la presència de l'alumnat procedent de Les Alqueries i també acostar-los eixos nous models educatius”.

Ha sigut la directora de l'IES Jaume I, M. Carmen Usó, qui ha volgut explicar que “entitats com la Caixa Rural i els Ajuntaments de Borriana i Les Alqueries no van dubtar ni un moment a col·laborar amb les jornades quan els vam presentar el projecte, la qual cosa fa possible que puguem seguir donant passos en l'adaptació de l'educació al món canviant en el qual vivim després de detectar les necessitats del nostre centre i cercar solucions i nous models organitzatius”.

Sobre el detall de les Jornades, la professora de l'IES Jaume I. Regina Rodrigo ha explicat que “hem convidat a diferents professionals i centres que ja duen a terme aquest tipus d'adaptació dels models organitzatius amb l'objectiu de conèixer directament la seua experiència i trobar els beneficis que pot aportar al funcionament de centres educatius com el nostre”. Finalment, el representant del CEFIRE, Sergio Mestre, ha volgut destacar la innovació que suposa “organitzar aquestes jornades per primera vegada en el conjunt del País Valencià, la qual cosa ha sigut possible gràcies a la col·laboració de les entitats i que ens permetrà, entre altres assumptes, implementar algunes metodologies de treball que fins al moment eren complicades de dur a terme a causa del model organitzatiu dels centres, així que esperem que la màxima de «amb la mateixa llana...» poder fer altres coses i projectes”  i siga possible després d'aquestes jornades MAOC”. Des de Caixa Rural Borriana, la seua Directora General Isabel Ferrer ha afegit que “la nostra entitat sempre estarà al costat dels centres educatius innovadors i que cerquen l'adaptació als nous temps, per això no dubtem en col·laborar en aquesta iniciativa».

Cal recordar que ja hi ha més de 150 docents que han realitzat la seua inscripció a les Jornades i que el divendres a partir de les 17:00 hores es realitzarà l'acte de benvinguda per, a continuació, celebrar el primer dels col·loquis amb els centres convidats. Serà el dissabte quan a les 09:30 es realitze la segona de les taules al voltant de les experiències d'altres centres en els models organitzatius, que continuaran amb la presentació del projecte de l'IES Jaume I de Borriana, i es tancaran a la vesprada amb un nou col·loqui i l'avaluació i clausura prevista per a les 17:30 hores.