Noticias Castellón
sábado, 04 de febrero del 2023 | Última actualización: 22:25

Habitatge de Castelló destina 220.000 euros en ajudes a la rehabilitació de llars

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 34 segundos

Noticias Relacionadas

El nombre de sol·licituds beneficiàries ha aconseguit les 47

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló ha concedit 220.000 euros en la convocatòria d'ajudes per a reformes d'interior d'habitatges, rehabilitació d'edificis i elaboració de l'informe d'avaluació d'immobles. El nombre de sol·licituds beneficiàries ha aconseguit les 47.

"Amb aquestes subvencions hem volgut completar a la ciutat els plans de rehabilitació que impulsa la Generalitat amb els fons de recuperació de la Unió Europea. Així, ajudem a la ciutadania, sobretot la que més ho necessita, a dur a terme les millores en els habitatges que més urgència tenen per a reforçar les seues condicions d'habitabilitat i eficiència energètica", ha explicat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

La Junta de Govern Local del passat dijous va aprovar la concessió de les citades subvencions. Dels 47 beneficiaris, 39 corresponen a ajudes per a la millora de les condicions d'habitabilitat de l'interior d'habitatges. Contempla actuacions en cuines i banys, fusteria, renovació de finestres i portes que milloren les condicions tèrmiques, i reformes en accessibilitat per a adaptar els habitatges a persones amb diversitat funcional. L'Ajuntament aporta el 90% del cost de l'obra fins a un màxim de 5.000 euros.

Per part seua, cinc grups residencials vulnerables rebran ajudes per a la rehabilitació d'aquests. Aquesta convocatòria s'ha dirigit a les comunitats de propietaris que tenen dificultats per a acollir-se a les ajudes públiques i que no han pogut incloure's en el Programa Barris del Pla de Recuperació de la Unió Europea. Comprén una subvenció de fins a un 85 i un 100% del cost de l'obra, segons el grau de vulnerabilitat, amb un màxim de 9.000 euros.

Finalment, s'han aprovat tres subvencions per a la redacció de l'informe d'avaluació d'edificis, un tràmit obligatori per als immobles de més de 50 anys i que també és indispensable per a sol·licitar ajudes públiques.