Noticias Castellón
sábado, 13 de abril de 2024 | Última actualización: 00:21

El govern municipal i el grup socialista de Nules signen un acord per a aprovar inversions de tesoreria

Tiempo de Lectura: 3 minutos, 10 segundos

Noticias Relacionadas

Es corresponen al exercici 2021 i s’aprovaran dijous al plenari i es portaran a terme enguany

Castellón Información

Els grups municipals que ostenten regidories en el govern municipal, CeN i Més Nules, i el grup municipal PSPV-PSOE han arribat a un acord per a destinar el romanent de tresoreria  corresponent a l’exercici 2021 a diferents inversions que es portaran a terme enguany.

En aquest sentit, hui s’ha signat aquest acord entre l’alcalde de Nules, David García, i el portaveu del grup municipal socialista, Adrián Sorribes, en un acte en el qual, a més, s’han presentat les diferents actuacions, i que ha comptat també amb la presència del regidor d’Hisenda, Guillermo Latorre, i de la regidora del grup municipal socialista, Patricia Cascales.

De manera que, aquestes inversions s’aprovaran en el plenari que se celebrarà el pròxim dijous, i previsiblement es portaran a terme al llarg d’aquest any.

Així doncs, en total es preveu invertit 2.730.756,2 euros. En concret, 1.796.724,36 euros corresponent al romanent de tresoreria, i 934.0312,84 euros al fons del Patrimoni Municipal del Sòl.

Així que, entre les principals inversions acordades que es realitzaran amb el romanent de tresoreria cal assenyalar la remodelació del Casal Jove i de la Casa de Cultura amb un import d’1.091.634, 25 euros; l’adequació del Sender Blau amb 197.070,80 euros; la construcció de nínxols al cementeri municipal amb un muntant de 190.000 euros; o la dotació de 100.000 euros per a l’asfaltat i pavimentació de camins rurals.

També es preveu millorar el bombament en els ponts subterranis del camí la Mar i del camí de la Vieta amb 30.000 euros; comprar un porta fèretre per al cementeri municipal amb un import de 35.000 euros; crear un banc de llibres per als cursos de batxillerat de l’IES Gilabert de Centelles amb una dotació de 30.000 euros; comprar un toril per a les festes patronals, dels barris i de Mascarell amb un import de 18.129,43 euros; així mateix, es destinarà 50.000 euros a una subvenció per a la construcció d’una piscina descoberta; 26.280,27 euros per a la compra d’equips i programes informàtics per a l’ajuntament; i 28.609,61 euros per a obres de millora de l’accessibilitat del consistori.

Patrimoni Municipal del Sòl

Per altra banda, també s’ha acordat altres inversions procedents del Fons del Patrimoni Municipal del Sòl com ara la compra de diferents parcel·les i immobles amb els que es vol millorar alguns enclavaments patrimonials com ara el blocau ubicat a la partida del Bovalar; el parc natural de l’Estany; Mascarell; el CEAM; el Museu de Medallística Enrique Giner; la vila romana del Benicató; el PAI Alfondeguilla; o el camí la Ratlla Nules-Moncofa platja.

Davant açò, l’alcalde, David García, assenyala que es tracta d’un acord consensuat amb el treball realizar al llarg dels últims mesos “des del mes de març hem estat treballant i apropant postures, a més són propostes que tots els partits portem en els nostres programes electorals. En definitiva, es tracta d’inversions totes elles molt positives per a Nules”.

Per la seua part, des del grup municipal socialista es destaca que han primat els interessos del municipi als del seu partit, i manifesta que “es consolida l’acord de la legislatura 2015-2019 i es coincideix també en propostes electorals comuns”, a més el portaveu, Adrián Sorribes, afegeix que “s’han tingut en compte també necessitats de l’ajuntament i propostes veïnals. Amb tot, és un acord beneficiós per a la ciutadania a curt i llarg termini, de fet amb aquest acord s’ha obert un canal de diàleg encara que el PSOE, com a grup en l’oposició, seguirà realitzant la seua tasca fiscalitzadora al govern municipal”.