Noticias Castellón
jueves, 01 de diciembre del 2022 | Última actualización: 21:12

Govern central denega a Benicàssim ajudes per a combatre els efectes de les pluges torrencials que va patir a l'agost

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 15 segundos

Noticias Relacionadas

El municipi va enregistrar nivells de pluja que van arribar als 147 litres/m² en una hora i van produir quantiosos danys materials

Castellón Información

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències, dependent del Ministeri de l'Interior, ha notificat a l'Ajuntament de Benicàssim la denegació de les ajudes sol•licitades pel consistori.

Recordar que el passat 29 d'agost, la població de Benicàssim va patir un episodi inusual de fortes pluges, registrant-se nivells de pluja que van arribar als 147 litres/m² en tot just una hora. Aquesta quantitat d'aigua caiguda en tan curt espai de temps va produir quantiosos danys materials en el municipi que van afectar les vies públiques, la totalitat de les platges i que va afectar considerablement l'estació depuradora de Benicàssim, quan encara la població es trobava en plena temporada alta estival, la qual cosa va obligar el consistori a treballar intensivament per a recuperar la normalitat com més prompte millor i no perdre així el que restava de temporada turística.

Durant la primera setmana de setembre i mentre el municipi continuava amb els treballs, representants de la Diputació Provincial de Castelló com de la Generalitat Valenciana van visitar les zones més afectades de Benicàssim, comprometent-se totes dues administracions a posar a disposició tots els recursos necessaris per a col•laborar en la recuperació de la normalitat al més prompte possible.

A aquest efecte i amb la finalitat de poder sol•licitar les ajudes, el 2 de setembre es va celebrar un ple extraordinari en el qual es va aprovar per unanimitat de tots els grups, sol•licitar al govern la declaració de “zona afectada greument per emergència de protecció civil” equivalent al que comunament es coneix com a “zona catastròfica”.

La sol•licitud al Ministeri d'Interior i Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, competents per a proposar aquesta declaració per a ser aprovada posteriorment pel Consell de Ministres, arriba ara denegada al consistori de Benicàssim el que “ha caigut com un pitxer d'aigua freda, perquè no comprenem aquesta decisió. Si bé no vam haver de lamentar danys personals, les destrosses ocasionades per la pluja torrencial caiguda van ser més que evidents. Els serveis tècnics municipals van quantificar els danys en 3 milions d'euros, per la qual cosa no s'entén la decisió del Govern. Ara només ens queda confiar que la Generalitat Valenciana sí que atorgue les ajudes i recuperar part dels diners que invertim de manera urgent per a recuperar-nos i reparar els danys, que ens va permetre no donar per perduda el final de la temporada estival per als nostres veïns, turistes i empresaris locals” ha indicat l'alcaldessa, Susana Marqués.