Noticias Castellón
jueves, 9 de mayo de 2024 | Última actualización: 17:31

La Generalitat Valenciana reconeix a Vilafranca per la seua plaça de Bous

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 9 segundos

Noticias Relacionadas

És una de les més antigues de la província de Castelló va iniciar la  seua construcció en 1933 i des de llavors no ha cessat la seua activitat

Castellón Información

L'alcaldessa de Vilafranca, Silvia Colom, va assistir ahir al centre cultural La Beneficiència de València al lliurament dels premis de la quarta edició del 'Va de Bous' impulsat per la secretaria autonòmica de Seguretat i Emergències. I és que, la plaça de bous de Vilafranca ha sigut guardonada gràcies a la seua àmplia tradició taurina i la gran quantitat d'activitats que en ella es realitzen.

"La plaça de bous de Vilafranca és una de les més antigues de la província de Castelló" afirma Colom. La seua construcció es va iniciar en 1933 i des de llavors no ha cessat la seua activitat. "Per a nosaltres és un honor rebre un premi com aquest. I no podem oblidar-nos de donar les gràcies a la Diputació de Castelló, sense l'ajuda de la qual no seria possible realitzar tantes activitats i de tal qualitat com les que fem" afig l'alcaldessa. Així, indicar que en 2007 la Diputació va adquirir la plaça per a conservar el monument i continuar realitzant activitats culturals i festives de l'Escola Taurina i "gràcies a la gran inversió realitzada i el conveni vigent des de fa anys amb l'Ajuntament podem dir que la plaça de bous de Vilafranca s'ompli de gent que gaudeix de la cultura".

A causa d'aquesta col·laboració entre institucions, el guardó va ser recollit per Silvia Colom en representació de l'Ajuntament i José Martí, president de la Diputació de Castelló.

"Moltes gràcies pel premi 'Va de Bous' a la Generalitat i a la Secretaria de Seguretat i Emergències per reconéixer que, encara que no siguem una gran capital, continuem mantenint encesa la flama del toreig" emfatitza l'alcaldessa.

Èxit d'organització i participació al I duatló escolar 

D'altra banda, la localitat acollia el diumenge 6 de març el primer duatló escolar. Una prova d'àmbit provincial que va acollir més de 200 participants així com les respectives famílies i personal d'entrenament dels clubs participants. L'organització venia de la mà del club local de triatló Tripicaio, que va comptar amb la col·laboració de la Federació Valenciana de Triatló, així com amb l'ajuda de més de 80 voluntaris que van garantir la seguretat al llarg del circuit i ajudaren a que tot eixirà rodó. A més, una vintena d'empreses locals van donar suport a la fita a través del seu patrocini.

 width=El dissabte per la vesprada l'organització va treballar intensament preparant la plaça i les avingudes. La plaça d'En Blasc va ser el centre neuràlgic de la prova: punt de sortida i meta i lloc on es va ubicar el box de bicicletes. L'avinguda Castelló fins a la plaça de bous va acollir el sector de cursa a peu, mentre que a l'avinguda Llosar fins a l'ermita es va ubicar el sector de bicicletes. Un circuit urbà que va permetre acurtar i allargar les distàncies en funció de cada categoria. A l'estàtua de la Dona Treballadora es va col·locar la zona de podis.

A més de la bona organització, Vilafranca també va celebrar tres primeres posicions i dos podis. Els 25 atletes que militen al club local van demostrar la bona forma d'un club jove però amb ganes de fer-se un lloc en el triatló autonòmic.

L'alcaldessa va participar en l'entrega de premis, penjant les medalles a tots i totes les atletes que van aconseguir guanyar-se el podi a Vilafranca.

La localitat va aprovar, i amb bona nota, la celebració del duatló escolar. Vilafranca ja en sap molt d'organitzar grans fites esportives i sembla que se'n consolidarà una més al calendari esportiu vilafranquí.