miércoles, 19 de enero, 2022  |  
Compromís en la Diputació registrará un document amb propostes per a la reactivació social i econòmica Compromís en la Diputació registrará un document amb propostes per a la reactivació social i econòmica

- 23 mayo, 2020 -

"Les nostres línies d'actuació se centren a reforçar les xarxes de proximitat i en adaptar-les al context", explica Garcia Compromís en la Diputació registrará un document amb propostes per a la reactivació social i econòmica

“Les nostres línies d’actuació se centren a reforçar les xarxes de proximitat i en adaptar-les al context”, explica Garcia

Castellón Información

El grup Compromís a la Diputació de Castelló registrarà un document de propostes per a la reactivació social i econòmica de les comarques del Nord en el marc de desescalada de la crisi sanitària de la Covid-19. El portaveu de la coalició, Ignasi Garcia, considera que “el procés de recuperació ha de centrar-se i emprendre des de les bases, amb especial cura dels individus i de les estructures administratives més vulnerables”. Per això, “les nostres línies d’actuació se centren a reforçar les xarxes de proximitat i en adaptar-les al context de la ‘nova normalitat’.

Així, en primer lloc, Garcia s’ha referit a la qüestió de la liquiditat municipal. “Pensem que cal donar especial suport les necessitats dels nostres ajuntaments, atés que són l’administració més pròxima a la realitat de la gent i tenen, per tant, la capacitat d’aprofitar els fons amb més eficàcia social si poden disposar d’ells”. En aquesta línia, Compromís proposa “activar un Pla de Rescat financer per als consistoris intervinguts per l’Estat que, a causa de la llei Montoro, tenen compromesa la prestació dels serveis municipals bàsics”. Igualment, la coalició demanarà que s’estudie l’ampliació de l’avançament de recaptació de tributs fins a arribar al 100% sota criteris de discriminació positiva per als municipis més menuts i que s’anticipen les subvencions convocades per la Diputació de Castelló.

Segons el portaveu valencianista a la Diputació de Castelló, “cal també alliberar els municipis de la realització d’obres que, encara que no siguen de realització immediata, puguen comprometre els pressupostos dels exercicis posteriors”, per a la qual cosa es necessitaria dissenyar un Pla de Finalització d’Obres. “Si reactivem l’obra pública, podem crear l’ocupació de manera immediata i, per tant, fomentar el consum local, tal com marca el full de ruta de l’Aliança europea per la Recuperació Verda a la qual la Diputació s’ha adherit aquesta setmana”, ha explicat.

En aquest sentit, Garcia ha argumentat que “seria també interessant obrir un debat amb els municipis per reorientar el Pla 135 d’Obres i Serveis, dins dels termes que marca el projecte de llei estatal de Canvi Climàtic i Transició Energètica”, un text que té com a objectiu “facilitar que l’economia espanyola siga neutra en emissions de CO₂ abans de meitat de segle” i que recull la necessitat d’emprendre polítiques públiques de transició ecològica. “Cal articular instruments perquè les nostres ciutats i pobles siguen més habitables i saludables, mitjançant el foment d’un desenvolupament urbà i rural que protegisca la biodiversitat”, ha conclòs Garcia.

Les proposicions de la coalició valencianista recullen i adapten les reflexions sorgides entorn de les meses de diàleg amb els agents socials de les comarques del Nord convocades per la Diputació de Castelló durant el mes de maig. Aquestes s’estructuren al voltant de tres criteris: la liquiditat municipal, les ajudes als sectors productius i el reforç dels serveis socials.

Whatsapp Telegram