Noticias Castellón
viernes, 07 de octubre del 2022 | Última actualización: 00:11

La FPA de Benicàssim oferirà material educatiu als seus alumnes perquè seguisquen aprenent a casa

Tiempo de Lectura: 2 minutos, 6 segundos

Noticias Relacionadas

Els tallers s'han suspés en ser activitats pràctiques i es reprendran a mitjan febrer una vegada finalitze el període de suspensió d'activitats municipals

Castellón Información

L'educació i la salut en edat avançada no estan renyides a Benicàssim i això es demostra amb l'aposta per mantindre activa la ment dels majors en la situació actual. La formació bàsica que s'imparteix des del Centre Públic Municipal de Formació Per a Adults (FPA) entra dins de l'ensenyament reglat i, per tant, no requereix la seua suspensió, “però com tots els alumnes i les alumnes són d'avançada edat hem cregut convenient suspendre l'activitat presencial per a evitar desplaçaments del col•lectiu més vulnerable”, ha explicat la regidora d'Educació, Rosa Mari Gil. Malgrat això, la suspensió de l'activitat presencial no suposa limitar l'accés a l'educació als majors. Per això, des del departament d'Educació s'està elaborant un dossier d'activitats “i hem apostat per oferir una atenció semipresencial i que puguen mantindre la memòria activa”.

Així, l'alumnat rebrà material educatiu cada quinze dies i hi haurà activitats d'estimulació cognitiva, memòria, lectoescriptura, ortografia, cal•ligrafia i ciències socials, entre altres matèries. A més, el departament educatiu manté contacte amb l'alumnat “i els fem un seguiment via telefònica per a no perdre amb ells aquest contacte que ara és encara més important”, ha afegit Rosa Mari Gil.

Quant als cursos d'espanyol per a estrangers, valencià i el curs preparatori d'accés a la universitat que s'imparteixen en el Centre Municipal FPA de Benicàssim també s'ha apostat per l'educació online, igual que els cursos d'anglés i alemany de l'Escola Municipal d'Idiomes.

Finalment, els tallers que ofereix la FPA (manualitats, de cort i confecció, de dansa àrab, d'escriptura creativa, dibuix i pintura, belles arts, restauració d'antiguitats, llenceria i tul, patchwork, informàtica, fotografia, dansa espanyola, mindfulness i història de l'art) s'han suspés en ser activitats pràctiques i es reprendran a mitjan febrer, una vegada finalitze el període de suspensió d'activitats municipals presencials i el tancament d'espais públics com el Teatre Municipal, l’Espai de la Música o el Casal Jove, entre altres. Així mateix, i si es continua amb la previsió inicial, la renovació de la matrícula dels Tallers de FPA per al segon període del curs 2020-21 serà del 22 al 26 de febrer en el Centre de Formació Josep Barberà i Ceprià, i les classes començaran l'1 de març.