Noticias Castellón
jueves, 02 de febrero del 2023 | Última actualización: 15:28

Forcall viu auest cap de setmana la rogativa fins Sant Cristòfol

Tiempo de Lectura: 1 minutos, 24 segundos

Noticias Relacionadas

La localitat és un dels quatre municipis en visitar aquest ermitori

Castellón Información

El passat dissabte 11 de maig ha tingut lloc la rogativa més esperada per tots els forcallans i forcallanes, la de Sant Cristòfol.

El dia ha començat ben prompte, de bon matí ix la processó que puja des del municipi fins a l'ermitori proper, pertanyent al terme de La Todolella. Alguns veïns la segueixen i altres fan una parada al bar per fer un café o la beguda pròpia d'aquesta data, una barreja. Des de xiquets fins adults, són molts els habitants que decideixen arribar a l'ermita a peu, fent una parada per esmorzar al peiró de Sant Pere.

Al migdia s'ha fet missa a l'església de Sant Cristòfol i, en acabar, s'ha procedit a la benedicció dels termes. Després, els veïns i veïnes de Forcall han fet cua per a rebre el corresponent rotllo, la pasta típica de les rogatives que, com ja és habitual, corre a càrrec de l'Ajuntament.

Paral·lelament, la comissió de festes s'encarrega de la barra i realitza jocs sortejant diversos productes. En arribar l'hora de dinar, els forcallans s'han agrupat per colles i han gaudit d'un dinar de pa i porta amb molt d'ambient. Però la festa no acaba a l'ermitori; en tornar al poble, els veïns s'han dirigit al pavelló per ballar al ritme del duo musical portat per la comissió.

La rogativa de Sant Cristòfol barreja elements religiosos amb festius i és per açò que s'ha convertit en la rogativa més esperada per tots els forcallans i forcallanes.