sábado, 22 de enero, 2022  |  
Els EDUSI són negats a Vila-real per tercera vegada i Benlloch diu que seguiran cercant finançament perquè la ciutat avance Els EDUSI són negats a Vila-real per tercera vegada i Benlloch diu que seguiran cercant finançament perquè la ciutat avance

- 7 mayo, 2018 -

L’alcalde posa en valor el projecte presentat i afirma que figura en la quarta posició en la llista de reserva de tota la Comunitat Els EDUSI són negats a Vila-real per tercera vegada i Benlloch diu que seguiran cercant finançament perquè la ciutat avance

L’alcalde posa en valor el projecte presentat i afirma que figura en la quarta posició en la llista de reserva de tota la Comunitat

Castellón Información

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat que la Secretaria d’Estat de Pressupostos i Despeses haja resolt negativament la sol·licitud d’ajudes europees per a cofinançar l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi) dissenyada per la ciutat de Vila-real. “Lamentablement, no hem pogut aconseguir aquestes ajudes dels fons Feder, però anem a seguir treballant sense descans, com hem vingut fent fins ara, en aliança amb la societat vila-realenca, cercant finançament on siga, perquè Vila-real no deixe d’avançar”, assenyala Benlloch.

L’estratègia de Vila-real va ser aprovada per unanimitat del Ple municipal al novembre de 2017 per a optar a la tercera convocatòria de fons europeus al desenvolupament de les Edusi. El document preveia una inversió de 15 milions d’euros, finançats al 50% per la Unió Europea, en àrees estratègiques per al futur de la ciutat com la inclusió social o la consolidació del barri sociosanitari com projecte tractor. “No anem a renunciar a aquest projecte de ciutat, perquè és el model que hem dissenyat entre tots, entitats, associacions, grups polítics… No podem negar que la resolució del Ministeri d’Hisenda és una mala notícia per a Vila-real, però seguirem endavant, aconseguint la inversió d’on siga, perquè la nostra ciutat seguisca creixent i desenvolupant-se, preparada per a afrontar els reptes del futur”, argumenta l’alcalde.

“El projecte de Vila-real és un bon projecte, participat i compartit per tota la societat. Prova d’açò és que, en la mateixa ordre, l’EDUSI local figura en la quarta posició en la llista de reserva de tota la Comunitat Valenciana. Analitzarem en profunditat la resolució, els possibles punts a millorar i opcions que tenim a partir d’ara, però del que no tenim cap dubte és que seguirem treballant per a aprofitar totes les oportunitats que es presenten i cercant finançament d’Europa i d’altres administracions per a no deixar d’avançar”, conclou l’alcalde.

El PP assegura que Benlloch torna a fracassar i fa perdre a Vila-real milions d’euros dels fons europeus     

 “Males notícies per a Vila-real. La mala gestió de Benlloch ha fet perdre a la ciutat de Vila-real milions d’euros dels fons europeus Edusi”, així ho anuncia el PP local. “L’alcalde de Vila-real, per tercera vegada consecutiva, ha fet perdre una ajuda europea a diferència de la resta d’Ajuntament de la província. La pluja de milions ha arribat a Castelló, Onda, Almassora, el Maestrat… Excepte en el cas de Vila-real on l’alcalde ha decidit anar en solitari i perdre aquests diners que aconsegueix els 6,5 milions d’euros”.

Tal com ha explicat el portaveu del PP, Héctor Folgado, “ens trobem, de nou, amb un greu fracàs de l’alcalde que fa que tots perdem per culpa de la mala gestió que realitza”.

Cal recordar que en abril de 2015 la Diputació Provincial va reunir a sis municipis: Castelló, Vila-real, Almassora, Borriana, Benicàssim, Alqueries i Vila-real. En aquesta reunió es van iniciar els treballs per a obtenir 35 milions per a l’àrea metropolitana de Castelló. No obstant açò, “les males relacions de Benlloch amb l’alcaldessa de Castelló, la socialista Amparo Marco, van fer que Benlloch optara per trencar l’estratègia comuna i que aspirara a aquestes ajudes europees en solitari”. “Ara, tots els ajuntaments han obtingut l’ajuda europea i Benlloch ha tornat a perdre la subvenció en la seua tercera convocatòria”

Folgado ha exigit que “de forma humil l’alcalde es disculpe amb els veïns que som els que perdem amb aquesta pèssima gestió” de Benlloch. A més, “en aquests anys de gestió de Benlloch el desastre segueix creixent” i no solament ha generat un greu problema econòmic en els comptes municipals que van a pagar tots els veïns de Vila-real amb retallades i pujades d’impostos, sino que encara no sabem quin és el projecte de Benlloch per a Vila-real” ja que, després de la gestió del PP, “este equip de govern encara no ha fet gens”.

Whatsapp Telegram